05.05.2017 | 15:22
Асен Антов поема АПИ?
През 2016 г. той се прочу със скандалните търговете за строителство на отсечки от магистрала „Хемус“, спечелени от фирми, близки до Делян Пеевски и Валентин Златев

Бившият изпълнителен директор на закритата Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти” Асен Антов може да оглави Агенция „Пътна инфраструктура”. Лидерът на ДСБ в оставка Радан Кънев написа на Фейсбук страницата си: “Асен Антов, бивш изпълнителен директор на закритата НК”СИП” ще бъде назначен за шеф на АПИ?! Тревожен знак за задълбочаване на корупцията..”

Антов в края на 2011 г. оглави Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти”, която през 2016 г. беше закрита. Неофициално се твърдеше, че причина за ликвидирането на структурата тогава са скандалните търговете за строителство на отсечки от магистрала „Хемус“, спечелени от фирми, близки до Делян Пеевски и Валентин Златев. Тогава премиерът Бойко Борисов спря обществените поръчки заради съмнения около тях.

Тогава се разбра, че двете поръчки за „Хемус“ са оскъпени с общо 150-200 млн. лв. Причината е, че трасето е проектирано за максимална скорост от 140 км в час, което изисква повече съоръжения. Търговете за аутобана бяха пуснати отново с нови параметри.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране