06.08.2015 | 17:13
Бакшиш отвлече проверяващи инспектори в Свети Влас
Таксиджията отказал да им даде касова бележка, извършвал нелегални презови

Таксиметров шофьор отказа да спре на проверяващи инспектори в Свети Влас и да свали двама от тях, които са били в колата му – като „тайни клиенти“.

Куриозният случай стана днес в курортното селище, при съвместна проверка на Държавната инспекция по метрологичен и технически надзор, ДАИ и Икономическа полиция. Проверката започнала днес от Слънчев бряг – 12 инспектори, разделени в екипи по двойки и „маскирани“ като туристи, наемат шест коли от различни стоянки в комплекса и тръгват в посока Свети Влас.

В един от таксиметровите автомобили шофьорът предупредил държавните служители, че няма да пусне апарата и превозът ще им струва 15 лв. При пристигането в центъра на селището шофьорът видял очакващата го проверка, а служителите се легитимирали и му казали да спре. Той обаче отказал и потеглил обратно към Слънчев бряг, заедно с инспекторите в колата си.

Те разказали, че в последствие ги спрял и им разпоредил да слязат, пояснява началникът на отдела Екатерина Павлова. С таксиджията вече ще се занимава полицията и Автомобилната инспекция, тъй като шофьорът извършва и нелегален превоз. Самата Павлова коментира, че досега не са имали толкова абсурден случай.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране