27.05.2015 | 10:09
Българин каскадьор пострада в ”Глобуса на смъртта”
Мирослав Иванов се сблйскал с партньора си Абрахам Медина
31-годишният каскадьор Мирослав Иванов е пострадал при изпълнение на опасния цирков номер “Глобусът на смъртта”. Инцидентът е станал в цирк във Великобритания.Българинът се е сблъскал с партньора си Абрахам Медина в горната част на металното съоръжение, в момента, в който двамата трябвало да се разминат, карайки мотоциклетите си с 50 км/ч., съобщи британският в. “Дейли мейл”.
Мъжете паднали, а моторите им Honda CRF 150 се стоварили върху тях пред очите на ужасената публика в “Great American Circus”, разположен в Ипсуич, Съфолк (Англия).  Иванов и Медина са откарани в болница с хеликоптер, като медиците обявиха, че състоянието им е стабилно. По думите на Ричард Мак, служител на цирка, 30-годишният мексикански каскадьор, който изпълнява номера от 7-годишна възраст, е с четири счупени ребра, а българският му колега е с травма на лицето. Направеният скенер е показал, че Мирослав Иванов няма сериозна мозъчна травма.”Не помня какво се е случило. Сега се чувствам по-добре и се надявам да ме изпишат от болницата скоро”, споделил каскадьорът от болницата и уверил близките си, че всичко е наред.
Очаква се българинът да бъде изписан днес или утре.  “И двамата каскадьори ще излязат скоро от болницата, но трябва да им дадат повече почивка и да не се натоварват”, категорични са лекарите.От цирка съобщават, че шоуто им е било прекъснато 20 минути след началото на номера и затова са върнали парите на зрителите, присъствали в залата. “Това не е първият път, в който двамата се сблъскват, но определено е най-сериозният”, допълни Ричард Мак.През 2004 г. българката Деспина Кехайова, която влезе в “Книгата на рекордите Гинес” с въртене на 102 обръча около тялото си, загина при изпълнение на акробатичен номер с шалове в цирк “Ринглинг” в САЩ.  По време на един от сложните пируети, които Кехайова изпълняваше на 25 метра височина без обезопасително въже, един от шифонените воали се къса.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране