13.05.2016 | 22:41
Близо 2 ч. разпитваха Ненчев за ремонта на МИГ-овете
Министърът заяви, че не му е повдигнато обвинение

Близо два часа военният министър Николай ненчев дава обяснения в Софийската градска прокуратура. От МО уточниха, че явяването му било по предварителна преписка. Министърът заяви, че не му е повдигнато обвинение и е бил призован за разпит във връзка с прокурорска проверка на договора на Министерството на отбраната с Полша за ремонта на двигателите на изтребителите МиГ-29. Сигналът бе подаден от ДАНС преди месец.

Военният министър коментира, че разследването е за избора на компанията, която ще ремонтира двигателите, а не за цената им. В рамките на проверката са били разпитани експерти и негови заместници. Тя е започнала по анонимен сигнал,  твърди Ненчев.

Министърът бе придружен на разпита от лидера на ДСБ Радан Кънев, който се явява като негов адвокат. Кънев  призова прокуратурата да бъде оставена да си свърши работата и коментира, че към момента няма доказателства делото за Миг-овете да е политическа поръчка. Това е междудържавен договор, ратифициран от парламента, цената е много по-ниска от други оферти, проверката е образувана за избора на изпълнител, заяви Ненчев, според когото няма нищо нередно в договора.

В началото на април Ненчев бе разпитан в Софийската военноокръжна прокуратура по досъдебно производство за доставка на облекла за Българската армия. Той тогава отказа коментар с оправданието, че е подписал декларация, с която се задължава да запази анонимност, за да не пречи на разследването.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране