13.02.2017 | 20:58
Борисов: Герджиков за 10 дни не можа една лампа да оправи
Новите лица на БСП всъщност били стари: все едно Цветанов да докара Фидосиева....

“Няма да се спирам на исторически факти, кога Хрушчов се е напил, какво станало”. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна коментара си по повод казуса в Крим. Пред актива на ГЕРБ в София той поясни, защо ГЕРБ е заел позиция, която е различна от руската.

“Ако навсякъде, където има малцинство някой прецени, голям вожд или шеф на силна държава, голяма армия, че може да дойде да забоде едно знаме и това вече е наше… Имаме толкова население, джамии, такива имена. Когато имаш такива прецеденти кой ще ни защити? Само международното право, което не го допуска”, каза Борисов.

През 1954 г. Кримският полуостров е предаден в състава на Украинската ССР. Според мнозина специалисти това е станало по инициатива на съветския ръководител Никита Хрушчов в името на „дружбата между народите“ на СССР, като награда за украинското участие и жертви във Втората световна война.

Борисов влезе в задочен спор и със служебния премиер Огнян Герджиков. “Те за 10 дни една лампа не можаха да оправят”. Така Борисов коментира думите на Герджиков, че служебното правителство е направило повече за 5 дни, отколкото е направено за 5 години преди това за тунел “Ечемишка”. “Да беше минал в съседния тунел да види как се прави. Да види тунелите за Смолян как са направени. Да види естакадите и мостовете какви бяха. Каква юфка. Това беше направено в рамките на 2 години. Когато те управляваха искаха магистрала “Тракия” да я дадат на концесия. Българският народ се вози без пари по “Тракия” благодарение на еврофондовете и бюджета. Това означава на входа и на изхода някой да плаща”, каза още Борисов.

Пред актива на ГЕРБ в София Борисов говори за акцентите от презизборната програма на партията. Но не пропусна да изтъкне направеното досега, като първо описа какво е представлявала София преди ГЕРБ. “С кое ги дразним? “Надежда”, “Обеля” помнят какво беше Ломско шосе – кратер до кратер. Как изглеждаха парковете, околовръстното. Сега всички булеварди, паркове, метро са направени. Ако си спомняте как изглеждаше “Лъвов мост”, телевизионната кула, “Ситняково”, “Черни връх”, Южната дъга… Как изглеждаше “Южен парк”, Зона Б-5, театри, детски градини, училища. Като станах кмет нямаше една зала, всичко беше приватизирано, едва спасихме “Триадица”. Сега толкова събития ни се случват на тези места, защото ги има. Когато станах кмет най-младият тролей беше на моята възраст, най-младият икарус беше по-стар от мен. Какви са сега трамваите, тролеите, автобусите… Днес ми сравни смяната на една лампа с работа за 5 години. Не можем да приемем тази оценка. Приемаме забележките на хората, но не на тези, които са се провалили. Кат дойде царят 1 млн. го посрещнаха на “Орлов мост”. Благодарение на неговите партийци един общински съветник не можаха да вкарат в София. Толкова ги обича обществеността”.

Това каза Борисов. Той призна, че ГЕРБ са подразнили хората с това, че са изтъквали само своите заслуги за направеното. А в това са участвали хиляди строители, инженери, а 2 млн. души са търпяли, защото са виждали, че ще стане добро. Борисов каза, че той самият също е подразнил хората със самохвалството си.

“Нашата работа като партийни организации е да благодарим на всеки човек – на едните за търпението, на другите – за живото участие. Да извлечем поука от грешките, от начина, по който комуникираме с хората. Каква беше София и каква я направихме, заедно с всички софиянци. Всеки от вас да намери начин да благодари на всеки свой съсед, участник. Това е много важно. Малко по-смирено в хвалбите, малко по-смирено в тупането в гърдите”, каза Борисов. Той обясни, че управленската програма този път са я писали участници в управлението. Според него тя отчита направеното, възможностите и слабостите, а всяка цифра е направена на база свършеното през последните 2 години.

Според Борисов всички бюрократични проблеми също носят негативи на ГЕРБ. “Кака Минка на гишето не е в настроение днеска, ядосана е. Опашката генерира напрежение, яд, нерви. Българинът е така устроен, че за всяко нещо псува държавата”, каза Борисов. Според него ГЕРБ е единствената независима партия, която няма нищо общо с олигарси. Борисов изтъкна, че всички, които са сочени за олигарски са се появили много преди ГЕРБ.

“Погледнах програмата, слушах малко конгреса. Той все едно беше за Бойко Борисов. Като видях, че съм единствения проблем с тази партия малко се притесних. Щото тя проблемите си ги решава… кардинално. Да се ослушваме, да се оглеждаме повече”. Това каза Борисов по адрес на БСП. По отношение на новите лица в листите на социалистите той заяви, че Тома Томов и Елена Йончева ги гледа от 25 години.”Все едно Цветанов да докара Искра Фидосиева.. Ново лице… добре забравено старо”, каза Борисов.

Той говори повече от част пред актива, преди да даде думата за въпроси. Активистка на ГЕРБ предложи на Борисов всички членове на партията да публикуват снимки на построеното от ГЕРБ. Според нея тези снимки ще повлияят на подсъзнателно ниво когато влязат в тъмната стаичка. След час и половина дебати Борисов каза:”Още един-два въпроса, че по това време, знаете, не ям през деня и огладнявам”. Той призова актива за мобилизация “не защото сме незаменими, а защото все още сме по-добри от другите”.

2 коментара

  1. Колев каза:

    Този човек не може да си представи,че никой не го пита вече за нищо което се случва в държавата.Той е една прочетена книга,книгата е затворена и толкоз.Някой трябва да каже, къде са отишли милионите левове, определени целенасочено за поддръжка на тридесет и четирите тунела на територията на България.Служебното правителство, за два месеца ще разнищи всичко което се е случило през последните две години,което от своя страна създава напрежение в бившите управници.Смяната на караула е повсеместен факт,нещо с което трябва да се съобразим.

  2. Венко Венков каза:

    Трудно, ще се оправят всички неща, след твоѝто управление!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране