09.11.2016 | 17:39
Борисов: Грешката за резултата на президентските избори е изцяло моя
Субсидията от един лев ще доведе пряко олигарсите в политиката, но ще подкрепим референдума, заяви министър-председателят

Грешката за този резултат беше изцяло моя. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов относно президентските избори пред bTV.

“Снощи до късно се карах на доста от кметовете и дейци на ГЕРБ да плашат, че като не е нашето правителство, колко лошо ще стане. не е нужно да се плашат хората. Старахме се много, истински, грешката за този резултат на ГЕРБ е изцяло моя. Всички ме предупреждаваха, че референдумът не трябва да е в един ден с президентските избори. Аз исках да спестя пари”, призна министър-председателят.

Борисов заяви, че властта не е удоволствие и не спи преди среща с Ердоган, разговори с Путин и Кери. “Би било груба грешка ЦИК за 13 хил. гласа да се хваща за буквата на закона. Затова взехме решение  да подкрепим резултатите от референдума. Аз също гласувах за референдума, за разлика от други”, допълни той.

“Субсидията от един лев ще доведе пряко олигарсите в политиката, а аз направих ГЕРБ без нито един лев”, категоричен е премиерът.

Относно изборите в САЩ премиерът коментира: “За мен не бе изненада изборът на Тръмп за президент на САЩ, но политиката, която ще води, няма да бъде това, което говореше по време на кампанията. Дано си промени и мнението за глобалното затопляне. Едно време и за Рейгън си мислехме едно, а какво стана”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране