05.09.2020 | 21:14
Борисов нагло неглижира масовите протести, плаши с тежка зима
Той не обели и дума за това, което се случи на площада пред Министерския съвет на 2 септември

След като повече от три дни се кри от медиите, Бойко Борисов днес отново се появи – на видео от поредната си инспекция с джипката, излъчвано в профила му във Фейсбук. Премиерът абсолютно неглижира протестите, не обели и дума за това, което се случи на площада пред Министерския съвет на 2 септември, говори така, сякаш никой не иска оставката му вече 58 дни.

Обясни обаче колко тежка зима очаква българите и как само ГЕРБ имат план да следващите няколко месеца. Отново извади тезата, че неговото правителство контролира най-добре в Европа ковид кризата. Хората не усещали мерките, нямало бизнес, който да не работи.

Премиерът инспектира изграждането на нов участък от Околовръстния път на София.

Предстои най-тежката година и половина. Подготвяме план за следващите месеци, защото държавата трябва да бъде подготвена за справяне с кризата, вследствие на пандемията, каза Борисов, шофирайки джипа си. Придружаваше го министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Премиерът изрецитира познатите реплики как работят мерките в подкрепа на бизнеса, как цялата държава работи, как добре се справят лекарите и здравните служби с пандемията.

Така, продължи Борисов, изглежда провалената държава. Искам да ми покажат какво са направили те за 30 години, каза той, без да споменава кои и какво трябва да покажат. Хората обаче трябвало сами да преценят. Похвали работниците, които строят платната на Околовръстното. Цитира още няколко пътни проекта и парите, отпуснати за тях. И нито дума за протестите и за блокираната работа на парламента заради отказа на опозицията да се регистрира и да легитимира работата на депутатите от мнозинството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране