25.01.2018 | 15:50
Борисов пак се врътна: Ще приемем Истанбулската конвенция, но с резерви
И арменският поп приел въвеждането на третия пол

Ако има референдум за Истанбулската конвенция, той трябва да е ясно разписан – “За” или “Против” да пребиваме жените и децата в България. Ние ще я приемем тази Конвенция с резерви, за да може всички да са спокойни.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов от Давос, където той пристигна, за да вземе участие в Световния икономически форум. Всички останали текстове, за които говорят – “трети пол”, “гей бракове” – всичко останало изобщо не фигурира в тази Конвенция. Не случайно и днеска Армения, след Сърбия, Албания, Турция – всички са я приели – дето се вика и арменския поп я е приел… Въпреки всичко, аз винаги съм работил в диалог с обществото, с църквата, с мюфтиите и затова помолих колегите да не бързат с приемането й и вкарването й в зала, да направим още веднъж обсъждане, да видим тези псевдоносители на морал, които толкова глупости изприказваха последните дни – едва ли не, че ГЕРБ сме някакви, които искаме да въведем нов пол и някакви нови отношения… Надали има по-религиозен човек в управлението на държавата от мене, категоричен бе Борисов.

Така че малко да си пестят думите. Убеден съм, че ние не можем да не защитим жените и децата. Те са двулични от БСП – в Европа говорят едно, в България гласуват друго. Така че нека да видим държавите, които са я приели в този й вид (Конвенцията – бел. ред.), ние ще я приемем с резерви, така че всички да са сигурни и спокойни, поясни Борисов. Конвенцията касае закрилата на слабите, на жените и децата. Всичко останало съм готов да го приемем текст по текст с резерв, за да са спокойни всички.

Борисов уточни, че ще пита и църквата, и мюфтиите какво толкова ги смущава, че от ГЕРБ не искат да има насилие над жени и деца. Това беше просто един вот, но да се подбере времето, когато сме най-много заети, когато единият ден десет, другият ден 13 министри водят съвети и през минути ми звънят да се консултираме това, което се прави… И точно тогава да се избере вотът в тези дни, знаейки се колко сме заети, действително много работа имахме, те знаеха, че това е просто един начин да ни изложат, коментира Борисов.

И аз понеже винаги съм бил за обединена нация, бил съм винаги политиците да бъде по възпитани, ако щете, не можем да участваме в подобно нещо. Още няколко месеца имаме председателство, не само ние, Балканите чакат да свършим много работа. Не само Балканите – и големите ни други съседи чакат много неща да направим, така че благодаря на колегите, които се подкрепили вота, каза още премиерът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране