14.02.2018 | 20:20
Борисов: Цеко Минев е собственик на „Юлен“. Да сложи картите на масата
Премиерът ще препоръча на екоминистъра Нено Димов да разсекрети договора за концесията на Банско

След като Цеко Минев (съсобственик на Първа инвестиционна банка – бел. ред.) движи всичко на Банско, най-вероятно той е собственикът, или е близък до собственика. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на интервю пред bTV. Той отговори така на въпрос дали кабинетът не притеснява, че собственикът на „Юлен“, който е концесионер на Банско, е офшорна фирма, регистрирана в Кипър на името на безработен гражданин.

Борисов каза, че ще препоръча на екологичния министър Нено Димов да разсекрети договора за концесията на Банско и да каже кой е реалният собственик. Преди месец Нено Димов заяви публично, че не знае кой е концесионерът на Банско и не му е работа да знае. Пред Nova тогава той каза, че вероятно има институции, които знаят, но това не влиза в неговите задължения.

В началото на януари, отново в телевизионно интервю, адвокатът на „Юлен“ Петър Петров каза, че кипърецът Георгиус Георгиу, който излиза като крайно физическо лице, притежаващо фирмите зад “Юлен”, е „номиналния собственик“ на акциите, а „институциите знаят кой е действителният собственик“. „Това е декларирано, но аз не мога да го разкрия“, обяви тогава Петров.

„Препоръчвам да направи необходимото и да разсекрети кой е собственикът. Според мен собственикът трябва да се разкрие, да сложи картите на масата. Банско е в десетката на световните ски курорти. 15.7% е ръста на зимния туризъм тази година“, коментира Борисов.

2 коментара

  1. Ани каза:

    Дрън, дрън ярина. Това пък как го измисли? Минев съветва Юлен, ама чак да е собсвеник не ми се вярва.

  2. Захариев каза:

    Банско е номер едно по отношение на зимния туризъм и е лицето на България пред света, привлича туристи, създава работни места, плащат се повече данъци, какво повече да искаме, един лифт и да престанат зелените интриги.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране