26.05.2019 | 20:28
Борисов удари Нинова в земята с 31.5% на 25.2%, пет партии изпращат депутати в ЕП
Определено и ВМРО и Демократична България ще прескочат бариерата и ще изпратят евродепутати, каза Васил Тончев от Сова Харис

Към 18,30 ч. данните от екзитполовете сочат, че ГЕРБ води убедително на БСП с 31.5% срещу 25.2%.

Избирателната активност на седмия час от вота, по данни на проф. Михаил Константинов, е около 30%.

Към момента на трето място са ДПС с 10.8%. Следват ВМРО с 6.4%, “Демократична България” с 6.3%, 3.4% за “Воля”. “Коалиция за България” има 3.1%, а 1.2% има Валери Симеонов за НФСБ и Атака с 1.5%.

Определено и ВМРО и Демократична България ще прескочат бариерата и ще изпратят евродепутати, каза Васил Тончев от Сова Харис.

Васил Тончев обяви, че на финалния екзитпол “Демократична България” и ВМРО бележат ръст, което означава, че най-вероятно ще вкарат по един евродепутат. При това положение мандатите ще бъдат разпределени така: 7-5-3-1-1.

“Трите патриотични формации направиха ритуално самоубийство. Мислех, че съм видял всичко досега, но явно не съм”, коментира Васил Тончев по повод разцеплението на Обединени патриоти и самостоятелното явяване на трите партии на евроизборите.

“Най-голямата група гласуващи между 18-30-годишните е в ДПС, след това е “Демократична България. При активната група най-голямо е гласуването за ВМРО, ГЕРБ и ДПС. При най-възрастните БСП е получила 59%”, заяви собственикът на “Сова Харис”. Той добави, че 87% от гласуващите за “Демократична България” са висшисти. След тях най-много висшисти са дали тикчето “Не подкрепям никого” и след това е БСП.

“По местоживеене най-големият дял на Обединени патриоти те имат в столицата. ВМРО са получили добра подкрепа от 20%, БСП имат 12%, а ГЕРБ имат само 9% в столицата”, коментира той.

“31% от мъжете са гласували за ГЕРБ, 25% за БСП, 13% за ДПС. При жените горе-долу е същото. “33% от българите са гласували за ГЕРБ, 27% за БСП, 4% за ДПС. 62% от българските турци са гласували за ДПС, 16% за ГЕРБ, 7% за БСП. От ромите 35% са гласували за ДПС, 25% за ГЕРБ и 11 за БСП. В селата 33% са гласували за ГЕРБ, а 23% за БСП. Това е голямата разлика, която прави и такъв резултатът. В обласните градове резултатът е 33% за ГЕРБ и 23 за БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране