08.10.2017 | 0:01
БСП дава седмица на ГЕРБ да се справи с шуробаджанащината
Таско Ерменков разшири схемата на връзки в газовите дружества до КЗК и Столична община

Разполагаме с цялата информация, която касае шуробаджанашки и партийни назначения в държавата по общини, по областни центрове, по предприятия – държавни и общински. И даваме една седмица на ГЕРБ да си съберат тази свещена Изпълнителна комисия, да си решат проблемите и да знаят дали ще се съобразят с желанието на своя председател Бойко Борисов да се разчистят тези взаимоотношения и тези бакии. Това каза депутатът от БСП Таско Ерменков на пресконференция в централата на партията.

След тази седмица това, което досега са изнасяли на малки порции “като опит да вразумим управляващите и те сами да се заемат с отговорността да управляват държавата честно, ако те не го направят за тази седмица, ние ще излезем с цялата информация вече масирана по области, по общини, по държавни предприятия”. За да могат хората в крайна сметка да видят как ги управляват, къде отиват техните данъци, защо България е на това дередже, защо има някои, които са свръхбогати, има други, които не могат да изхранят децата си и в крайна сметка хората да решат дали това е моделът на управление, който на тях им харесва или не. И основната задача, която имаме в същото време, е да преборим този страх, който се насажда в тези хора. Страхът, че ако ти не си от ГЕРБ няма да получиш работа, страхът, че ти ако не си от ГЕРБ въобще нямаш шанс в това населено място.

„Чакаме премиерът да събере своята Изпълнителна комисия, нещо като конклав свещен, за да се решат кадровите въпроси, надявайки се на неговите искрени думи, когато той каза, че трябва да изчистим нещата и някои от семейството трябва да решат дали ще остават в едната или в другата позиция. Надявахме се наистина, че това ще се случи, но видимо колегите от ГЕРБ смятат, че всяко чудо е за три дни и ще могат бързичко и спокойно да замажат нещата, даже да ги профанират, както виждате започнаха вече да се занимават с шофьори на катафалки и чистачки с в социални заведения“, каза Ерменков.

Дали роднински и партийни връзки не стоят зад проблеми, които са свързани с приватизацията на единственото печелившо българско държавно дружество в енергетиката?“ пита Ерменков според информация, разпространена от пресцентъра на БСП. Той представи схема на енергийните връзки „Булгартрансгаз“, ЕАД – „Булгаргаз“ ЕАД – Столична община – КЗК. „Председателят на КЗК Юлия Ненкова, която е бивш зам.-кмет на Столична община, е наследена от Ралица Стоянова – сестра на Стоян Стоянов, който е началник „Правен отдел“ в КЗК. В същото време Георгица Стоянова – член на КЗК, е съпруга на Владимир Малинов – началник „Правен отдел“ на „Булгартрансгаз“ ЕАД. Дали тази връзка не е причина за едно неприятно за България събитие – процедура на ЕК срещу България по делото „Булгартрансгаз“, в която ЕК настоява той да бъде приватизиран“, пита още народният представител.

“Не сме против роднини да работят, а против това роднини да бъдат назначавани, като се заобикалят законовите изисквания. Те трябва да вършат и работата, за която са назначени, а не да бъдат използвани за консумиране на държавната баница“, подчертава Таско Ерменков.

Друг депутат от Левицата – Георги Свиленски, пък заяви, че партията не обмисля да поиска вот на недоверие срещу кабинета. “По правилно би било, не е ли редно министър-председателят да поиска вот на доверие. След всички тези сигнали, които пристигат от цяла България, един министър-председател, който твърди, че може да управлява, че иска да управлява, че има доверието на България, би трябвало да поиска вот на доверие в българския парламент, за да види колко народни представители стоят зад него”, поясни Свиленски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране