25.08.2020 | 19:32
БСП: ГЕРБ предлагат конституционен преврат
Целта на Бойко Борисов е установяване на диктатура, твърди Корнелия Нинова

Предложението на управляващите за промяна на Конституцията е опит за подмяна и вид конституционен преврат. Така остро лидерката на БСП Корнелия Нинова “стреля” срещу управляващите. В северния град, тя се срещна със симпатизанти и членове на партията в художествената галерия на града.

Това предложение не е промяна на модела, а вид конституционен преврат за установяване на диктатура. Не може да премахнеш от българската Конституция – социална, правова и демократична държава и да твърдиш, че това е Конституция на съвременна България, посочи Нинова.

Целта е да се спечели време от управляващите и да си гарантират оставането във властта още няколко месеца. Ако бъде свикано и Велико народно събрание, не се знае колко време ще продължи, тъй като то не е ограничено със срок, каза Нинова. Затова българските социалисти няма да влязат в сговор за осигуряване на подписи и мнозинство за промяна в Конституцията. Исканията на БСП са незабавно приемане на машинното гласуване, оставка на кабинета, служебен кабинет на Румен Радев, предсрочни избори, каза на срещата Нинова.

В срещата участваха народните представители от БСП за Видин – Филип Попов и Цветан Топчиев, председателят на Инициативния комитет за издигане на Корнелия Нинова за председател на БСП на предстоящите вътрешни избори – професор Радослав Гайдарски, членове на партията и симпатизанти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране