31.05.2019 | 0:08
БСП се върна в парламента
Караянчева поздрави с добре дошли завърналите се депутати от левицата

Депутатите от “БСП за България” се върнаха в четвъртък в парламента след тримесечно отсъствие.

В регистрацията за пленарното заседание отново участва и депутатът от ДПС Делян Пеевски, който предишния ден се появи в Народното събрание за пръв път от полагането на клетва като депутат през април 2017 година.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави с добре дошли завърналите се депутати от левицата и дори се пошегува с тях: “Чакайте, че то сега имаме много хора и ще претоварите системата, колеги. Те са ви забравили вече отпечатъка, господин Стойнев, затова малко по-настоятелно“.

БСП се оттегли на 17 февруари след решение на Националния съвет на партията, по предложение на лидера на БСП Корнелия Нинова, депутатите от левицата да напуснат парламента и да не участват в пленарните заседания и в работата на парламентарните комисии.

Решението бе мотивирано с несъгласие на приети промени в Изборния кодекс, като БСП постави три условия за връщането си в парламента – избор на нов състав на ЦИК, връщане на преференциите и ново обсъждане на машинното гласуване.  Впоследствие обаче БСП се отдаде на предизборна кампания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране