25.03.2015 | 21:17
БТК съобщи официално: Няма сделка за компанията
Кашата стана пълна - телекомът извести, че няма смяна на собствеността

Българската телекомуникационна компания (Vivacom) официално потвърди, че няма сделка, на базата на която да е сменена собствеността на мажоритарния пакет в компанията. Ето, какво гласи официалното съобщение на сайта на компанията, което дори е с вчерашна дата.

През последните няколко години VIVACOM промени телеком пазара и днес е телеком доставчик номер едно в България. Ние предлагаме най-пълния набор от услуги на пазара – фиксирани, мобилни, телевизия и интернет. VIVACOM обслужва милиони потребители и осигурява интерактивни, иновативни и сигурни продукти и услуги.

Акционерите приветстват проявата на интерес към компанията от страна на всеки потенциален инвеститор, който е сериозен, уважаван и в добро финансово състояние. Процесът от проява на интерес до сключване на сделка обикновено отнема от няколко месеца до няколко тримесечия. Промяната на контрола над VIVACOM изисква стриктен процес на одобрения както от страна на акционерите, така и от българските и европейски регулатори. На този етап ние не сме информирани за действия или сделки, които са довели или биха довели до промяна в собствеността на мажоритарния дял на компанията.

Такава промяна би довела до промяна в контрола над управлението й според Проспекта за облигационен заем, но към настоящия момент това не е налице. Ще продължим да работим, за да посрещаме нуждите на нашите клиенти, да се съобразяваме както с интересите и изискванията на притежателите на облигации, служителите и акционерите, така и на регулаторните органи. Основната ни мисия и отговорност е да продължим да работим с всички заинтересовани страни и да осигуряваме най-добрите услуги на пазара.

Компанията е в много добро финансово състояние и обслужва всичките си задължения навреме. Всичките ни дейности, включително инвестиционната програма, се осъществяват според плановете ни за 2015 година. Подготвени сме и имаме необходимия финансов ресурс да инвестираме в изграждане на LTE мрежа веднага, щом КРС даде разрешение за използването на необходимите честоти.

Финансовите резултати на компанията за 2014 година ще бъдат публикувани на 30 март 2015.”

Вчера по време на пресконференцията на LIC33 беше използвано логото на компаниите. На банерите се виждаша търговската марка VIVACOM. Интересно е, как “собствениците”, които според ръководството на БТК не са такива, имат смелостта да използват бранд, който не е техен.

Това съощение потвърждава и сериозните съмнения за сделка на мистичната компания LIC33, която обяви, че е купила 43% процента от акциите на БТК, притежавани преди това от Цветан Василев. В българските регистри също няма нито една документална следа, че фирмата LIC33 е новият притежател на 43% от БТК. Подобна промяна не е вписана в Търговския регистър.

Документи не бяха представени и на официалната пресконференция, организирана вчера от фирмата “Янев и Янев”. Опитните пиари, предвождани от Елена Вълчева – Янева, щяха да пуснат такъв документ, ако изобщо разполагаха с него.

По-рано от Комисията за защита на конкуренцията също отрекоха при тях да има уведомление за смяна на собствеността. До постановяването на решение от КЗК са забранени всички правни и фактически действия, свързани с предвижданата концентрация, а нарушението на забраната се наказва с до 10% от общия оборот на предприятията за предходната финансова година.

От КРС, която също трябва да регулира сделки като тази с БТК и мултиплексите, също нямат никаква информация по темата, като при тях не са постъпвали никакви запитвания от LIC33. По-рано днес и политиците се усъмниха в сделката. Че тя може да е фалшива намекнаха вицепремиерът Томислав Дончев, бившият министър Трайчо Трайков и шефът на временната комисия за КТБ – Десислава Атанасова.

2 коментара

  1. Дани каза:

    Ми, ай честито, ама не знам кой ще ви плаща заплатите!

  2. Емил каза:

    Според вас кое е по-добре, да фалират предприятия или да работят ?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране