21.01.2016 | 0:01
bTV спря репортаж за учения Димитър Вергиев, бил бивш сикаджия
Утре Вергиев праща двама адвокати срещу журналиста Божидар Божков, припомнил миналото му в СИК

bTV е спряла репортаж за бившия шеф на СИК-Бургас Димитър Вергиев, съобщи бургаският сайт “Флагман”. Той е трябвало да бъде излъчен в съботно-неделния сутрешен блок още през декември, но така и не вижда бял свят до днес. В него се разказвало как бившият  шеф на бургаския клон на СИК успява да се превърне в уважаван доцент и доктор по икономика и стопанско управление. Вергиев сам описвал в репортажа трудния път до професорските среди и се оплаквал, че единствената пречка пред блестящата му академична кариера се оказали някои журналисти, които му нанасяли „жестоки удари“, като постоянно припомняли миналото му.

В репортажа била дадена думата и на журналиста Божидар Божков, понеже доцент д-р Вергиев го споменавал поименно като виновник за несгодите му. Колегата Божков потвърди, че наистина са го търсили от телевизията.

„Първо им отказах, защото в момента Вергиев ме съди, но от bTV бяха особено настоятелни и просто им влязох в положението“, каза Божков.

Вергиев съди журналиста Божидар Божков, понеже припомни общоизвестен факт от миналото му – докато бе студент във ВХТИ Бургас той преби преподавателката си по механика доц. Дитка Димитрова, задето му писала двойка. После бе съден, но сключи споразумение с прокуратурата и се отърва с административно наказание. Сега настоява, че Божков го бил наклеветил. Поредното заседание по наказателното дело срещу Божков е утре, четвъртък, от 13:30 часа в Бургаския районен съд.

Бившият сикаджия е наел двама адвокати срещу журналиста – Петър Доковски, който иначе се изявява и като спортен рефер, и Йордан Дичев от Бургас. В миналото Йордан Дичев бе адвокат и на доц Николай Ралев, който бе ректор на ВХТИ Бургас по времето, когато Димитър Вергиев бе студент там. Припомняме, че Вергиев се обучаваше по специално одобрена от Ралев индивидуална програма. Йордан Дичев представляваше ректора доц. Ралев по множество дела, които бяха заведени срещу журналисти

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране