15.01.2016 | 14:22
Ченалова: Всичко в днешния запис за Борисов е вярно
В деня на отстраняването на Владимира Янева, бившата шефка на СГС е прекарала няколко часа в дома й
Всичко в разпространените днес записи е вярно. Това каза Румяна Ченалова, която около 10 часа тази сутрин влезе за пореден разпит в ДАНС.

Ченалова дойде без адвокат и каза, че не знае за какво я викат, но по всяка вероятност е като свидетел, след като е уточнено, че не й е необходима защита, съобщи бТВ. По-рано днес сайтът „Биволъ” разпространи нов запис, от който става ясно, че човек на много висока властова позиция е купил на своя любовница къща в Барселона за 1.5 млн. евро, а освен това е поддържал интимни отношения със съпругата на свой приятел от кръга „Котараците”, като тя му е била „протокол”.

Според Румяна Ченалова, в деня на отстраняването на Владимира Янева, бившата шефка на СГС е прекарала няколко часа в дома й, където са водени тези разговори. Мъжът от записа е адвокат Момчил Мондешки, каза още Ченалова. Според нея той се укрива заради нещо, след като е отказал няколко пъти на Етичната комисия на ВСС да бъде разпитан относно истинността на тези записи.

“Ние много пъти сме говорили, много прелюбопитни неща са казани. Интересно защо никой не ме е извикал да ме пита”, каза с усмивка Ченалова.

На въпроса защо днес започва да излиза новата серия от записи, Ченалова каза, че по всяка вероятност това е заради вчерашното прекратяване на проверката и посещението на премиера Бойко Борисов във Висшия съдебен съвет. Колко пъти е идвала и колко разговори е имало между двете съдийки, Ченалова каза, че не помни, съветвайки журналистите да попитат охраната в сградата, където живее, защото може да имат записи на влизанията на Янева.

На въпрос на bTV кой е сложил записващото устройство, тя отговори, че е по-добре да се провери дали това не са СРС-та.Припомняме, че Владимира Янева, лично или чрез адвоката си, нито един път не е отрекла, че е имало такива разговори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране