27.04.2020 | 12:29
Червен обрат: Гергов гони Нинова от партията?
Не мога да гледам как партията си отива, а да казвам "да живее царят", обяви скандалният бизнесмен

Червен обрат може да коства председателския пост на Корнелия Нинова в БСП, твърди сайтът “Лупа“. След острата, но задочна размяна на реплики и замеряне с писма между “Позитано” 20 и пловдивската организация на бизнесмена Георги Гергов, се оказва, че масово социалистите в Града под тепетата ще подкрепят друг кандидат за лидерското място, което означава загуба за Нинова между 20 и 30% от всички гласове, твърдят запознати.

Георги Гергов днес публично обяви, че той и Нинова нямат място заедно в партията, с което намекна, че не неговият път е вън от БСП, а на мизийката.

“Председателят злоупотребява с доверието на всички социалисти. Ние с Корнелия Нинова не можем да продължим напред на базата на всичко, което се случва. Имал съм хиляди възможности да изляза от партията, но така съм научен и възпитан, знам си мястото. Не мога да гледам как партията си отива, а да казвам “да живее царят”. Въпреки че съм успял човек, никога не съм си позволявал да се държа като нещо повече, знам си мястото. Нямаме ясна позиция относно това кой ще подкрепим”, каза в ефира на ТВ Европа бизнесменът и основен дарител на Столетницата.

Той упрекна Нинова за това, че докато играе своята игра, безсилието на партията изкристализирало в парламента чрез тотално безсилие. “Трябва да приемаме нейните решения и да прикриваме нейните изцепки”, ядоса се Гергов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране