26.04.2024 | 20:25
Делян Пеевски не дава да му пипат съдебната власт и службите
Целта на ДПС е да стане втора политическа сила след изборите, обяви санкционираният за корупция от САЩ и Великобритания

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски обяви, че след изборите по никакъв начин няма да позволи ПП-ДБ да правят промени в съдебната власт и специалните служби, за които от години се подозира, че са под негов контрол. “Със сигурност няма да позволя да разбият българските служби, да разбият българската правосъдна система. Ето, аз го обявявам, защото винаги казвате, че има нещо задкулисно. Не! Аз няма да им позволя да разбият държавата. Аз, Делян Пеевски”, декларира политикът, който е санкциониран от САЩ и Великобритания за “значима корупция”.

Реформата на съдебната власт, регулаторите и специалните служби беше едно от основните искания на ПП-ДБ по време на деветмесечното управление на правителството “Денков – Габриел”. В крайна сметка ГЕРБ и ДПС не позволиха това да са се случи, а във всички ключови институции останаха да управляват хората, назначени по времето на кабинета “Борисов 3”, плюс някои кадри близки до президента Румен Радев.

“Нека да видим как ще ги подреди народът. Може пък аз да застана между тях (ГЕРБ и ПП-ДБ) и да направя баланса, за да не могат да откраднат държавата Кирил Петков и компания”, каза Пеевски, поставяйки като основна цел на ДПС второто място на вота.

“Кирил Петков е като един сладък пудел, който ще драска на вратата в Банкя (след изборите), бъдете сигурни, до него ще е неговата приятелка (Лена Бориславова). Ще драскат, ще скимтят, и ще искат да влязат в кучкарника на Бойко Борисов, сигурно, за да си играят с неговите овчарки. Бъдете сигурни”, каза още Пеевски.

В петък лидерът на ДПС обясни по много поетичен начин топлите си чувства към Бойко Борисов. Пеевски разказа историята как по време на “сглобката” Кирил Петков го бил молил да уреди среща за сдобряване с Борисов. Пеевски отказал, но тази работа свършил Йордан Цонев, който завел Петков при лидера на ГЕРБ

Тогава Борисов изведнъж станал и прегърнал Кирил Петков, след като преди това два месеца отказвал да си говори със съпредседателя на ПП-ДБ, се разбра от историята на Пеевски. “Бойко има голямо сърце и може да вземе всички в него. Със сигурност и след изборите, аз предричам, че е много вероятно той да вземе този пудел (говори за Петков) да е част от този кучкарник”, каза Пеевски.

Той определи Кирил Петков и Бойко Борисов като “две булки”, които щели да се взимат след изборите. В отговор на въпроса: “Кум ли ще бъдете на двете булки след изборите?”, Пеевски отказа да отговори директно. “Вижте, аз казвам следното, тези хора вече не могат нищо да направят, освен да скимтят и да се молят на Борисов. Този проект приключи. Той остана при контрабандните канали, при техния ментор Рашков, който се видя, че ги е зарибил и ги е вкарал в този рибарник. Тези малки рибки, кученца, пуделчета и всичко останало. Те приключиха при пачките”, обясни той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране