18.05.2023 | 10:37
Деса Атанасова призна, че Гешев ѝ е звънял заради оставката си
Шефката на ПГ на ГЕРБ обясни, че с главния прокурор общуват институционално, а не си разменят рецепти

Десислава Атанасова е жената, на която главният прокурор Иван Гешев се е обадил, след като чул от медиите, че номинираната за премиер Мария Габриел се заканва да бъде искано уволнението му. Това призна Атанасова в интервю за bTV. А за разговора първи съобщи главния прокурор по време на драматичната пресконференция, на която демонстративно скъса оставката си. Тогава Гешев не назова с кого се е чул по телефона. Уточни само, че е жена, която приемал за приятел.

Атанасова обясни, че тя отговоря на телефона на всички и номерът й е публичен. Според нея това е институционално общуване. “Нашите отношения (с Гешев) са институционални. Аз като председател на най-голямата група в парламента е съвсем естествено да имам комуникация. Той, както и много други хора, ми имат телефона, той е публичен”, каза Атанасова. Тя уточни, че познава Гешев от над 10 години покрай участието си в правната комисия в парламента. Атанасова препрати към Гешев въпросите защо той я има за приятелка. И като доказателство за това, че разговорите им не са лични, а институционални, изтъкна, че “рецепти за готвене не сме си разменяли”. Според нея не е нормално, че Гешев я е потърсил, но тя не е “човек, който използва ентър, дилийт, червена слушалка”. “Вдигам на всеки”, увери Атанасова.

Шефката на ПГ на ГЕРБ призна още, че е чула за идеята на Габриел, че първата работа на правосъдния й министър ще е да иска отстраняването на Гешев, по време на заседанието на групата, когато номинираната за премиер представи десетте си приоритета. Така тя потвърди преразказа на Гешев на разговора им, че е била изненадана от хода на Габриел и е разбрала в момента на обявяването му. Вчера и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се скри зад Габриел, изтъквайки, че това е нейно решение, а групата на партията само я подкрепила.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране