05.08.2018 | 19:41
Дирят общинаря Пейко Янков с европейска заповед за арест

Издирван по аферата с Митьо Очите и Бенчо Бенчев в Испания се е предал, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев

Има европейска заповед за арест за общинския съветник от Несебър Пейко Янков. Това каза по време на брифинг заместник главният прокурор Иван Гешев.

„Едно от лицата, което издирвахме от Испания, се е предало днес на органите на досъдебното производство – хванал си е самолета и се е прибрал човекът, като е видял за какво става въпрос. Привлечен е в качеството си на обвиняем“, обясни Гешев.

На въпрос дали е открит общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който също се издирва за предполагаемо участие в организираната престъпна група, той отговори: „Най-странното в цялата ситуация е, че доста хора с доста сериозно криминално досие се предадоха. А той човекът явно или не гледа телевизия, или въпреки че е от „Сила“, не е достатъчно силен и се притеснява да се яви пред българското правосъдие. Не считам, че това е проблем. Мисля, че много бързо ще бъде намерен. След като успяхме да намерим Димитър Желязков за един ден в Турция, не мисля, че Пейко Янков ще е някакъв съществен проблем. Не е и в негов интерес да продължава този процес, защото това не се цени добре в рамките на определени производства“.

На въпрос дали Янков се издирва само в страната, Гешев отговори: „Мисля, че има и европейска заповед за арест“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране