02.10.2023 | 22:14
Дончева: Проблемът е все по-малкият професионален капацитет на работещите в службите
"Сегашните шефове не могат да предпазят държавното ръководство от лоши стъпки"

Управляващите имат фикс идея по отношение на службите. Най-нереформираната част от българските служби е военното разузнаване. Това заяви пред БНР лидерът на “Движение 21”, част от “Левицата” Татяна Дончева.

Според нея истинският проблем на България е все по-малкият професионален капацитет на работещите в службите. По думите й с годините все по-трудно могат да бъдат излъчени шефове на служби, които да могат да бъдат в помощ на държавното ръководство, които да могат да интерпретират събитията в света по един адекватен начин и същевременно да не изострят отношенията с други държави и с други партньорски служби.

Тя бе категорична, че такива ръководители няма в службите към този момент. Сегашните шефове на службите не могат да предпазят държавното ръководство от лоши стъпки, допълни тя.

Дончева засегна и темата за експулсираните руски духовници. Според нея агентите в расо могат да бъдат във всички видове изповедания и във всички страни.

Тя сравни действията на ДАНС и ръководителя й със слон в стъкларски магазин. Един разумен човек, ръководещ ДАНС, би трябвало да предвиди как ще реагират еноряшите и хората, ходещи в тази църква. Тези служби са проветриво място и там винаги има натиск, поясни Дончева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране