28.08.2023 | 10:34
Дончева: Вкарването на Пригожин в делото за Божков е за удобство на прокуратурата
Да ви отнемат колата на пътя без съдебно решение само след един тест, за който се знае предварително, че няма да е верен е абсурд, смята тя
Вкарването на Пригожин в делото за Божков е за удобство на прокуратурата, заяви пред Българската национална телевизия Татяна Дончева. Коментарът й е по повод твърденията на обвинението, че бившият хазартен бос и Пригожин са имали обща фирма в Крим.

Пред Нова телевизия обаче журналистът Огнян Стефанов посочи, че справка в руските регистри не показва никаква хазартна дейност на територията на анексирания от Русия през 2014 г. полуостров.

Дончева коментира още едно от последните решения на парламента, преди депутатите да излязат в лятна ваканция. То се отнася до войната по пътищата, а според него могат да се конфискуват автомобили на шофьори в нетрезво състояние още на пътя. Експерти обаче предупредиха, че това може да доведе до корупция и хаос.

Според Дончева след 3-месечната работа на парламента се е стигнало до абсурди.

“Да ви отнемат колата на пътя без съдебно решение само след един тест, за който се знае предварително, че няма да е верен. Промените в Закона за домашното насилие, свързани с интимната връзка. Под реформа в службите те разбират да си назначат техни хора”, каза още Татяна Дончева.

Във връзка с предстоящите местни избори Дончева коментира, че ако се върнем изцяло към машинно гласуване, трябва да бъдат направени промени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране