01.09.2023 | 14:34
Дончева взривяващо: Татко Петко и син се срещнаха в Самоковския метох с Алексей и Борисов
Абе, Лена, защо не си гледаш бременността?, чуди се тя

„Изреди се половината ни правителство, за да ни каже, че Алексей Петров, Бог да го прости, нямал нищо общо с управлението. Че тя половин София знае за организираната от Алексей Петров среща в Самоковския женски манастир между Кирчо (б.а. – Кирил Петков), баща му и Бойко Борисов, за да се уговаря управлението. И ако малките му деца от ПП не знаят кой кой е, бащата на Кирил Петков 100% знае“, заяви гръмогласно устатата социалистка Татяна Дончева – лидер на „Движение 21″ и част от широката лява коалиция.

Положението при ПП е следното – огромни космически претенции и никакво можене! Тогава излиза Лена Бориславова и казва какво мислела за всяко изказване на президента. Абе, жена, защо не си гледаш бременността?“, попита юристът.

„Няма нещо, което да е минало през правната комисия и да става за каквото и да било! Щеше ли това да стане, ако председател на комисията беше някой разумен човек, с малко повече познания, с повече опит и с повече можене? Не, те сложиха едно момче на два петъка, защото го ръководела Лена!

Каква реформа? Каква реформа чакате от Кирчо, който не може да говори български език, а ние го направихме министър-председател, след като той беше написал явно невярно декларацията си за гражданство!“, сподели още Дончева.

„Най напред хванаха Службата за охрана, защото там бащата на Кирчо имаше някакви влиятелни познати и има няколко бивши генерали от тези служби, които си имат по пет-шест-десет момчета, и всеки натиска те да сложат шефа. Добре, ама като имате няколко групи и конфликти, как да сложите шефа? Да го разиграете на „ези – тура“ ли?

Продължаваме и стигаме до „Г-н „Еконт“, който е един от създателите на ПП, но ги нарече „прах за пране“! Не аз, не вие, не който и да било, той ги нарече!“, акцентира Татяна Дончева.

„Вкарването на Пригожин в делото за Божков е за удобство на прокуратурата, заяви още лидерът на „Движение 21“. – Нали не очаквате Пригожин или Путин да изпратят хеликоптер над покрива на „Г. М. Димитров“ и да дръпнат Божков с въже, и да го откарат в неизвестна посока?“

„Няма медия, в която 90% от съдържанието да не бъде посветена на криминална хроника, на протести заради криминална хроника и всичко, което натрапчиво създава впечатление за нестабилност на държавата“, коментира пред БНТ още бившата депутатка.

По думите й след тримесечната работа на парламента се е стигнало до абсурди.

„Сериозните неща у нас са затънали дотам, че парламентът работи три месеца и стига до абсурди – да ви отнемат колата на пътя без съдебно решение. Само по един тест, за който се знае предварително, че сигурно няма да е верен, и най-голямото доказателство за това е, че когато министърът накара полицаите да се тестват, те изригнаха до небето и казаха: „Ама, как?! Той е неверен!“, така реагира Дончева.

„Като е неверен защо тествате гражданите, да ги притеснявате, да им взимате книжките, а сега вече и колите?“, попита тя.

Във връзка с предстоящите местни избори юристката коментира, че ако се върнем изцяло към машинно гласуване, трябва да бъдат направени промени.

1 коментар

  1. звездите ми го говорят! каза:

    Другарката Дончева, поради изключително добрата си осведоменост – неизвестно откъде, – прикрива престъпления. Като всяко едно такова прикриване на престъпление – е престъпление. Другарко Дончева, а докъде стигна заканата на г-н С. Паси да импичне г-н Президента? Щото веднага след като го каза, гръмнаха 400-те шева, после други работи и това се позабрави, а е важно! А това за половин София явно не включва служителите на МВР, Следствието и Прокуратурата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране