13.04.2016 | 15:20
ДСБ поиска оставката и на Стоян Мавродиев
Причината е отлагането на стрес тестовете на пенсионните и застрахователните дружества

ДСБ и депутатите от гражданската квота на Реформаторския блок поискаха оставката на шефа на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев. Като основна причина те изтъкнаха отлагането на стрес тестовете на пенсионните и застрахователните дружества у нас.

На брифинг в парламента Мартин Димитров посочи, че има обосновани обществени съмнения за работата на тези дружества. След случилото се с Корпоративна търговска банка (КТБ), това правело проверката им задължителна.

Мандатът на Стоян Мавродиев изтича в средата на тази година. Лидерът на ДСБ Радан Кънев допълни, че партията му отдавна иска оставката на Стоян Мавродиев и избор на ръководство, защото в момента регулаторът не работи в пълен състав.

“Предлагаме на ГЕРБ да се подобри цялата работа на КФН”, каза той, като посочи , че КФН не се справя с установяването на истинския собственик на “Булгартабак”. Според него причината е в начина на избор на членове на всички регулаторни органи – с партийни квоти. Затова Радан Кънев провел разговор и с премиера Бойко Борисов, който се е съгласил, че това трябва да се промени.

Депутатът от гражданската квота Гроздан Караджов заяви, че в момента с избора на регулатори с партийни квоти самите членове и председатели стават залог за влияние от партиите и така се дава закрила на картелите, които инвестират средства в свързани лица.

 

 

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране