19.02.2022 | 22:37
Джамбазки заплашва със съд, ако бъде глобен за „поздрава“
Той е втрещен, че жестът му е превърнат в световна новина

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки обяви, че ако бъде глобен за помахването си към председателя на Европарламента Роберта Мецола, ще съди Европейския парламент.

Той коментира, цитиран от БТА, че е втрещен, че жестът му е превърнат в световна новина.  По думите му това не било нацистки поздрав, а помахване в знак на съгласие към председателката, че няма да й пречи.

Според Джамбазки грешното тълкуване на знака му говори, че в Европарламента хората са тежко комплексирани и фрустрирани по определени теми, че имат гузна съвест и навсякъде им се привиждат нацисти.

Той добави, че е написал подробни обяснения по случая и е изпратил запис с “помахването”, където всичко се чува и вижда.

По думите му той принципно не прави жестове, които не са български. Освен това, ако е искал да се изрази по подобен начин, е щял да го направи от трибуната – където е с всички “очи в очи”.

„Ето това е абсурдът на ситуацията, която беше направена световна новина” – подчерта Джамбазки, който бе в кюстендилското село Николичевци, където участва в церемония по откриването на нов паметник на Васил Левски, в деня, в който се отбелязва 149-та годишнина от гибелта му.

Евродепутатът обяви и че утре – 20 февруари, от 11.00 часа, пред сградата на Министерския съвет ще има протест срещу цените на енергоносителите.

За него решението на проблема е намаляване на ДДС върху сметките за ток, мораториум за продажбата на ток от атомната ни електроцентрала навън, мораториум върху плащанията на парниковите газове от “Мариците”. Освен това евродепутатът допълни, че и по темата за Република Северна Македония също ще има протест. Причината е, за него изказвания от типа “да оставим настрана историята” са напълно неприемливи и абсолютно предателство.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Бе коя е тая СВИНЯ на снимката.Отврат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране