02.09.2019 | 19:30
Ел Маестро и Щурм (Грац) подадоха ръка на Десподов
Това определено е крачка напред за мен, каза българинът

Футболист №1 на България за 2018 г. Кирил Десподов напусна Каляри, за да играе като преотстъпен в Щурм (Грац), съобщи официално австрийският клуб. Там треньор е Нестор Ел Маестро, който беше наставник на нападателя в ЦСКА.
Договорът е за една година, като няма информация в него да има клауза за откупуване.

Нито веднъж досега от началото на сезона в Италия Десподов не попадна в групата на Каляри, независимо че е здрав. Той беше получил разрешение да закъснее за лагера на националите преди мачовете с Англия и Република Ирландия.

Турският Гьозтепе и Цървена звезда също бяха сред кандидатите за юношата на Литекс. По-рано през лятото той вече отказа пращане под наем в Кротоне в Серия “Б”.
Десподов си тръгва от Ботуша след само 101 минути в Серия “А” в рамките на 4 мача. Toй премина в Каляри през януари 2019 г. Договорът му с италианците е до 2023 г.

“Щастлив съм, че австрийският клуб направи всичко възможно сделката да се осъществи, с което ме накара да вярвам, че ще бъда важна част от отбора занапред. Още с идването си срещнах голямо уважение и истински ентусиазъм сред всички в новия ми футболен дом”, заяви българският национал в профила си във “Фейсбук”.

“Това определено е крачка напред за мен. Вярвам, че в Грац ще имам възможността да докажа на какво съм спосoбен и да разгърна потенциала си изцяло”, сподели още той в социалната мрежа.

“Щурм е отличен клуб и вече искам да печеля всеки мач. Щастлив съм, че отново ще работя с треньора Нестор Ел Маестро и вярвам, че можем да постигнем високи цели”, каза Десподов пред официалния сайт на Щурм.

“Убеден съм, че Кирил ще ни помогне през този сезон”, отсече наставникът Ел Маестро. “Със своята скорост и голмайсторски умения със сигурност ще допринесе на отбора”, каза спортният директор на клуба Гюнтер Крайсел.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране