31.08.2023 | 10:35
Ето къде ще отиде Жени Марчева, след като я изритаха от бТВ
От есента тя ще бъде назначена за изпълнителен продуцент радионовини на Би Ти Ви радио

След близо 10 години на екран с предаването „Тази събота и неделя“ Жени Марчева е аут от Би Ти Ви. Тя и колежката ѝ Диана Любенова, с която водеха всеки уикенд 3-часовото предаване, са освободени и заменени с нови водещи – младите журналисти Бесте Сабри и Митьо Маринов. Те ще поемат щафетата още на 9 септември в чисто ново студио, пише Ретро.

Не е ясно каква е причината двете старши водещи да бъдат безславно изгонени от телевизията. В последно време рокадите в медията зачестиха, а според запознати в основата им е Антон Хекимян, който е директор на „Новини и актуални предавания“. Вероятно влошените му лични и професионални отношения с Марчева и Любенова са станали причината те да бъдат изместени от новите му и по-млади, но никому неизвестни любимци в екипа.

Нито една от двете вече бивши водещи не е коментирала публично ситуацията със свалянето им от екран. Единственото, което направиха и Жени, и Диана, е да си публикуват в социалните мрежи снимки от морските си почивки именно в деня, в който стана ясно, че вече няма да имат място в родния ефир. Докато Любенова вероятно ще се върне към старото си амплоа на актриса, Марчева е намерила начин да получи компенсация за свалянето си от екран.

От есента тя ще бъде назначена за изпълнителен продуцент радионовини на Би Ти Ви радио. Там тя ще води и собствено авторско предаване. Заплатата на журналистката ще продължи да бъде висока, защото това било едно от условията ѝ да не прекъсне тотално професионалните си взаимоотношения с медийната група и да отиде при конкуренцията.

През последните две години животът на Жени е изпълнен с трусове. Припомняме, че тв звездата е все още прясно разведена. С дългогодишния си съпруг и баща на двете ѝ дъщери Мартин телевизионерката се раздели през 2021 г. За рокадата в личен план тогава сподели самата тя, наричайки го в интервю „бившия ми мъж“. След развода двете дъщери на журналистката останали да живеят при нея, но Марчева и бившият ѝ се споразумели да спазват добрия тон и да си поделят равностойно грижите за момичетата, за да не се чувства нито единият от двама им ощетен в родителски план. Тв звездата е останала да обитава семейното им жилище, от което бизнесменът се изнесъл месеци преди разводът им да влезе в сила. В последната половин година в медийните среди усилено се шушука, че 49-годишната Жени има нов възлюбен, за когото дори се е сгодила.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране