12.02.2022 | 13:56
ГЕРБ е партия на СИК, Маджо, Маргините и Котараците
Държавата бе натикана в блатото на посткомунизма, заяви кандидатът за председател на ДСБ Атанас Атанасов

„Продължаваме промяната“ буквално изсмука енергията от демократичните гласове на „Демократична България“ на последните парламентарни избори. Това заяви председателят на „Демократи за силна България“ Атанас Атанасов на националното събрание на партията, малко преди отново да бъде гласувана, часове преди да бъде гласувана кандидатурата му за лидерския пост. За него той влиза в сблъсък с бившата си заместничка и бивш депутат в 45-ото НС Цецка Бачкова.

Причините ДБ да получи лош резултат на последния парламентарен вот той раздели на вътрешни и външни.

„Вътрешните причини трябва да тълкуваме самокритично, външните са ясни. Появи се нов политически играч, който бързо стъпи на електоралния терен и буквално изсмука енергията от демократичните гласове на ДБ. Направи го не само заради позитивната си кампания и лъскавата си опаковка, която на която сложи в голяма част от нашите послания“, каза Атанасов пред съпартийците си.

Причина за отдръпването било също, че ДБ осигурило в 45-ото и 46-ото НС „развръзка в сложната политическа ситуация“. „Отливът на гласове за ПП основно от нашата мека периферия“, каза още той.
Все пак последните избори не могат да се броят за провал за ДБ, отбеляза още той, защото коалицията е в управлението, има депутати, министри, областни управители и евродепутат.

Той уточни, че управленската коалиция е била невъзможна без БСП, колкото и да не му се е искало да управляват заедно с левицата.

„Бяхме изправени пред дилема да подкрепим мандат на ПП без да влезем в него или да влезем в него. Решението беше трудно именно заради БСП. Зад това стоят много идеологически и политически причини“, каза Атанасов и обясни, че неучастието на ДБ в коалицията, щяло да направи управлението „още по-нестабилно“.

„Спазихме предизборните си ангажименти, че няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, БСП и ДПС. По настояване на ДСБ, от ПП подписаха поотделни коалиционни споразумения“, поясни ген. Атанасов.

Често в речта си Атанас Атанасов заговаряше за ГЕРБ, Бойко Борисов и „Порочния модел Борисов“. В края на словата си той попита: „Кое прави ГЕРБ десница?“

„Могат ли да бъдат десница тези, които компрометираха българската демокрация в най-краен предел? Тези, които гонеха чуждестранните инвеститори, които крадяха и присвояваха бизнеси в България? Могат ли да бъдат десница тези, които многократно предаваха енергийния ни интерес на Кремъл? Кое ги прави десница – шепата изтъргувани кариеристи от ДБ?

ГЕРБ е партия на СИК, Маджо, Маргините, Котараците и тези, които крадяха от българската икономика и пълниха онези прочути чекмеджета“, заяви още Атанас Атанасов.

„Благодаря, че в това болно време намерихте кураж да дойдете на нашето събитие заставам със самочувствие, че изпълних обещанието си – да създадем алтернатива на управлението на Борисов“, заяви още генерал Атанас Атанасов – кандидат за лидерския пост на ДСБ.

„Държавата бе натикана в блатото на посткомунизма“, допълни той.

Генерал Атанасов благодари на Христо Иванов и на Борислав Сандов, че са били заедно в битката за пленената държава.

„Ние сме отбор, който може да издържи всякакви бури и сътресения“, заяви Атанасов.

„Отливът към ПП дойде от меката периферия. Новият играч стъпи на електоралния терен, извоюван от нас. Не само заради добрата кампания и лъскавата опаковка“, каза още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране