05.06.2016 | 22:53
ГЕРБ имали кандидат за президент, но го крият
Историци опровергават Кристалина Георгиева, че прадядо й дал прозвището Левски на Апостола на свободата

ГЕРБ вече имали кандидат за президент, но няма да го обявят. Това стана ясно от изявления на зам.-председателя на партията Цветан Цветанов и депутатката Десислава Атанасова. “До момента е обявена само една кандидатпрезидентска двойка. Ние не го правим, защото нашият кандидат е силно разпознаваем. На хората няма да им е трудно да го припознаят като носител на десните ценности. Далеч по-важно е той да получи широката подкрепа на избирателите, не толкова на коалиционните ни партньори”, изтъкна вчера Атанасова. Тя определи мандата на президента Плевнелиев като много успешен. Атанасова отказа да говори дали номинацията на на ГЕРБ е мъж или жена, защото съвсем конкретно щяла да насочи вниманието на хората към дадената кандидатура.

Още в петък вечерта зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията му има кандидат за президент, но било некоректно да го обявява. “Нищо не налага да кажем името му сега. Не изключвам вероятността това да се случи през септември. Никоя друга партия не е обявила своя кандидат, а ние нямаме претенции да сме първи”, подчерта Цветанов. Той не уточни дали решението кой да е номинираният за “Дондуков” 2 е взето от някакъв партиен орган, от лидера на партията Бойко Борисов или по друг начин.

Разбира се, че е част от ГЕРБ, призна Цветанов. “Сигурно е, че не съм аз кандидатът за президент на ГЕРБ. Не съм си поставял такава цел, защото имам достатъчно работа в партията и в парламента”, обясни Цветанов. Той е убеден, че ГЕРБ ще намери и по-широка подкрепа извън партията за него. Цветанов допълни, че слоганът на ГЕРБ за президентската кампания също вече е ясен, а формацията ще се подготви изключително сериозно за кампанията.

Смут сред историците предизвика разкритието на спряганата за кандидат-президент на ГЕРБ Кристалина Георгиева, която си направи груб пиар, заявявайки, че прадядо й Иван Попхристов Кършовски дал прозвището Левски на Апостола на свободата. Не сме чували такова нещо, категорични са акад. Георги Марков и проф. Божидар Димитров.

“Прозвището Левски на Васил Кунчев е дадено по повод факта, че той е прескочил рова на калето в Белград. Всички са казали: “Ето това е лъвски скок!” И така идва прозвището Левски”, обясни Божидар Димитров. Всъщност какво значение има това, но след като човек се готви да стане президент, всичко може да каже сега, смята той. Аз такова нещо не знам и не съм чувал, подчерта лаконично акад. Георги Марков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране