05.01.2021 | 23:55
Гергов отвърна на удара! БСП в Пловдив снема политическото доверие от Нинова
Пловдивчани обвиняват националното ръководство в целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията

Градският съвет на БСП в Пловдив сне политическо доверие от Изпълнителното бюро на Националния съвет на левицата, съобщиха от партията в града на тепетата.

Мотивите за единодушното решение, взето късно вечерта,  са: системно нарушаване на устава на партията, некомпетентно ръководене на БСП и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията.

В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история, категорични са пловдивските социалисти.Втората по големина организация в страната, каквато е пловдивската, остро реагираме на възприетата от националното ръководство практика да съобщава за взети решения през медиите, казват още градския съвет на БСП.Припомням, че Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на Националния съвет на партията Георги Гергов да бъде изключен от левицата.

Решението е взето след приемане на доклада на работната група, оглавена от Кристиан Вигенин, създадена по повод противоуставното свикване на заседание на Областния съвет в Пловдив, чийто председател е Гергов.

Сред мотивите за освобождаването му са грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове. С поведението си Гергов уронва престижа на партията, не работи за осигуряване на обществена подкрепа на политиката й и за утвърждаване на доброто й име, се казва в съобщение на БСП. Предстои Пленумът на БСП да се произнесе по предложението за изключването на Георги Гергов.

Според запознати от левицата, той може да бъде изключен само от органите, в които той членува – Градският съвет на партията, Градската партийна конференция и основната му партийна организация, тъй като още на 18 декември е депозирал оставката си от Националния съвет на БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране