04.05.2024 | 20:32
Германци пребиха евродепутат в Дрезден
Атаката е станала, докато екипи на двете партии са разлепвали предизборни плакати

Крайнодесни германци нападнаха и пребиха политици на Зелената и Социалдемократическата партия в Дрезден, предават световните медии. Атаката е станала, докато екипи на двете партии са разлепвали предизборни плакати.

Политикът от германската Социалдемократическа партия Матиас Еке е бил пребит в Дрезден в петък през нощта. Днес се налага да бъде опериран, съобщиха от саксонското министерство на вътрешните работи.

Полицията в Дрезден съобщи, че четирима неидентифицирани мъже първо са нападнали 28-годишен служител на Зелената партия, който разлепвал плакати по улица Schandauer Straße в Дрезден около 22,30 ч. в петък вечерта, а след това са нападнали 41-годишен мъж (Матиас Еке), който разлепвал плакати на SPD.

Говорител на полицията заяви, че предполагаемите извършители са били облечени в черно и са били категоризирани от свидетели като принадлежащи към “десния спектър”. Те са били мъже и се предполага, че са на възраст между 17 и 20 години. Срещу тях се води разследване за причиняване на тежка телесна повреда при политически мотивирано престъпление.

“Насилственото поведение и сплашването на демократите е инструмент на фашистите”, обявиха председателите на SPD Саксония Хенинг Хоман и Катрин Мишел.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране