26.04.2019 | 1:03
Голямото пътуване започва
В най-натоварените часове на пътя на 25 и 29 април камионите над 12 тона няма да могат да се движат по магистралите и част от главните пътища на страната

Голямото великденско пътуване на българите започва. Още от четвъртък по обед се очаква засилен трафик по републиканските пътища и по границата с Гърция. От МВР и от АПИ обявиха специални мерки и призоваха водачите да карат внимателно, с повишено внимание и по възможност да използват алтернативни маршрути.

В най-натоварените часове на пътя на 25 и 29 април камионите над 12 тона няма да могат да се движат по магистралите и част от главните пътища на страната.
В последния работен ден преди четирите почивни за Великден, движението на тировете ще бъде ограничено от 16.00 часа до 20.00 часа. Тежкотоварните камиони ще бъдат спрени и в последния почивен ден 29 април от 14.00 часа до 20.00 часа. Целта на мярката е да се повиши безопасността на пътищата и да се увеличи пропускателната им способност.

Забраната не важи за камиони, които превозват бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Отново за улеснение на трафика от 10:00 часа на 25 април до 10:00 часа на Великден ще има две ленти за Бургас и за Варна, както и една за София в района на виадуктите, които се ремонтират на автомагистралите “Тракия” и “Хемус”.

От 10 часа на 28 април до 10 часа на 30-ти април, когато много хора ще пътуват към столицата, в същите участъци ще има по две ленти за София и една за Бургас или Варна. Целта е по-лесно придвижване в пиковите дни и часове в участъците с ремонт на двете магистрали.

За улеснение на трафика през Владая на 29 април ще има две ленти за влизащите в София по главен път Е-79. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут е АМ “Люлин”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране