16.06.2015 | 11:59
И Нови хан настръхна! Хванаха крадливи цигани
Местните потрошили колата на апашите
Снимка: Фейсбук

Няма напрежение в района на Нови хан, съобщиха от МВР. По-рано днес излезе информация, че полицията е предотвратила там евентуално ескалиране на конфликт като този в столичния квартал “Орландовци” заради това, че местни хора са хванали двама роми за кражба.

От полицията уточняват, че около 1.40 часа след полунощ, в полето между селата Нови хан и Гара Елин Пелин, жители на селото заловили двама мъже със съмнително поведение. Те са задържани в РПУ – Елин Пелин за 24 часа.

Криминалисти от ОДМВР – София и Елин Пелин работят активно за установяване съпричастността им към извършени в района кражби. На автомобила, с който са се придвижвали мъжете, са нанесени материални щети. Извършен е оглед и по случая е образувано досъдебно производство.

С цел превенция и опазване на обществения ред на територията на община Елин Пелин са разположени допълнителни полицейски екипи.

В последните дни напрежението в различни ромски квартали ескалира. Вчера по време на протест в столичния квартал “Орландовци” служители на реда задържаха 34 души за неизпълнение на полицейско разпореждане и осуетяване на полицейска проверка.

Тази нощ в друга точка на България – в община Гърмен бе извършен опит за щурмуване на ромския квартал “Кремиковци” от група от около 50-60 души. Данни за задържани обаче все още няма. Полицията е предотвратила опита за ново напрежение в общината.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране