06.02.2018 | 0:01
Истанбулската конвенция създава опасност от разделения в ГЕРБ
Активните изяви на депутата Георги Марков от ГЕРБ против решенията на собствената му парламентарна група не са единственият пример

Истанбулската конвенция създава опасност от разделения в средите на ГЕРБ, констатира месечният анализ на Институт “Иван Хаджийски”, който бе публикуван вчера. Според експертите активните изяви на депутата Георги Марков от ГЕРБ против решенията на собствената му парламентарна група не са единственият пример. “Макар и по-дискретно, и в други среди на управляващата партия прозвучаха несъгласия с ратификацията. Много по-отчетливо интелектуалци, журналисти и академични фигури, често заставащи зад Борисов и политиката му, поведоха медийна съпротива срещу конвенцията”, пише в анализа.

“Истанбулската конвенция всъщност беше “топка” за патриотите. Задачата им е паралелно на това поведение да не допуснат разклащане на самото правителство. В този смисъл както вотът на недоверие, принципно сплотяващ мнозинствата, така и отстъпването на заден план в споровете за конвенцията имаха положителен ефект за тях. Това е тактически успех. Върви и тактическо пренареждане вътре при самите патриоти. Волен Сидеров се активизира и като че ли започва да заема “междинна позиция между “лоялния” Красимир Каракачанов и “дисидента” Валери Симеонов”, коментират социолози и политолози.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране