25.01.2024 | 10:55
Из дипломатическата кариера на тъщата убийца: Арестуват бизнесмен по донос на Красимира и майка й
Този път пострадалият е бил български бизнесмен, който преди 15 години работел в Тайланд и често имал работа с консулството

Нова странна схема с български бизнесмен изплува от дипломатическото минало на Красимира Трифонова, която е обвинена, че е удушила зетя си. Отново случката се разиграла, докато тя е консул на България в Тайланд, където урежда на работа и майка си.

Двете дами са в консулството ни в Банкок до 2011 г., след което посолството е закрито заради сканала, предизвикан от недоказаните обвинения на Трифонова, че е жертва на секстормоз от страна на посланика, пише 24часа.

Този път пострадалият е бил български бизнесмен, който преди 15 години работел в Тайланд и често имал работа с консулството. Според негови по-късни анализи от документите и преписките в консулството било станало ясно, че той е заможен, разполага с доста средства и това вероятно е причината да бъде вкаран в схема.

Майката на Красимира, която била наета в консулския отдел, започнала да заговаря бизнесмена по лични въпроси, когато той се явявал в дипломатическата ни мисия, за да оправя някакви документи. Канела го на гости под предлог, че имат хубава ракия от България и че Красимира ще се радва да си общуват. Майката правела и не толкова скрити намеци, че с дъщерята могат да си допаднат.

Българинът, който бил влюбен в местно момиче, за което след това се оженил, отклонил всички покани и дал да се разбере, че няма интерес нито към дъщерята, нито към майката.

Когато се прибрал в България обаче, бил арестуван. Оказало се, че срещу него е пуснат донос за контрабанда на стоки от Тайланд. След два дни в ареста му се представила адвокатка, която си предложила услугите и първо си казала хонорара. Тя се оказала роднина на Красимира Трифонова, а както бизнесменът установил по-късно, доносът бил пуснат от нашето консулство в Тайланд, където работели само Красимира и майка ѝ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране