07.01.2021 | 17:01
Изключиха Георги Гергов от БСП
И Георги Търновалийски готов да напусне БСП

Нaциoнaлният cъвeт нa БCП изключи Гeoрги Гeргoв oт пaртиятa, cъoбщихa oт прecцeнтърa нa БCП.

Cъбрaни ca нeoбхoдимитe пoдпиcи зa приeмaнe нa рeшeниe зa изключвaнe нa Гeргoв oт пaртиятa.

Пo кaзуca ca ce прoизнecли вcички виcши кoнтрoлни и кoлeктивни oргaни нa пaртиятa – Oбщoпaртийнaтa кoнтрoлнa кoмиcия, рaбoтнaтa групa пo cлучaя, Изпълнитeлнoтo бюрo и Нaциoнaлният cъвeт нa БCП.

Аз лично съм готов още следващата седмица да подам заявление и да напусна БСП, ако ние не можем да създадем нещо в самата партия и да я променим“, посочи пред ТВ „Европа“ депутатът от БСП Георги Търновалийски. Така той коментира предложението за изгонването на Георги Гергов от левицата.

По думите му за 4-5 години партията му вече няма нищо общо с партията, която е била.

„Разговарял съм и с други членове на БСП, които също имат готовност да си тръгнат. Ние сме готови да работим за идеите си и извън „столетницата“, категоричен е червеният депутат. Търновалийски смята, че България има нужда от силна „лява“ формация, както и целият свят.

„Много се съмнявам, че това ръководство ще разбере идеята за промени в БСП и в устава на партията. Тя се управлява на практика еднолично от лидерката Корнелия Нинова“, изтъкна социалистът. Според него в партията са направили голяма грешка с начина на избор на председател на БСП и затова се е стигнало дотук.

„Ако ръководството на БСП следваше социалистическите идеи, щеше да търси съюзници в левите течения. Ние нямаме не само съюзници в дясно, а и в ляво. В момента в коалицията в парламента нямаме партньори, а някакви леви движения. Ако изгубим катастрофално тези парламентарни избори, логично е Корнелия Нинова да подаде оставка. Наглостта обаче е голяма“, подчерта Търновалийски.

Той напомни, че веднъж Нинова вече подава оставка, а след това я оттегли.

„При евентуална загуба на изборите Корнелия Нинова отново ще намери врага с партиен билет и тя ще бъде цялата в бяло. Виновни ще бъдат партийните структури и хората с различни мнения. Изключва се един човек (Георги Гергов – б. ред.), който предупреждава, че с тази политика, която се прави, има опасност БСП да изчезне“, предупреждава Търновалийски.

Парламентарната група на социалистите вече намаля с 10 души, след като народните представители от редиците на социалистите я напуснаха заради категорично несъгласие с политиката, която Корнелия Нинова води. Някои от тях се разделиха и с партийните си книжки.  

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране