14.06.2016 | 22:05
Изключително важно същество реализира подобни възраждащи се елементи
Животът е синтаксис и тристес*

Цветан Цветанов, експерт, консултант, партиен строител: …Нека да си припомним кой беше оперативният работник и кой беше от системата на МВР, който неутрализира и реализира Митьо Очите в първото дело, в което беше осъден на 4 години и няколко месеца. Това беше оперативният работник, ръководител на група Милен Димитров. Нека да си припомним кой реализира Иван Попов, известен с прякора Костов, който миналата година ноември месец беше разстрелян в Поморие, който също беше реализиран 2006 година точно от Милен Димитров.

Антон Хекимян, bTV: По същество!

ЦЦ: Това същество е изключително важно, защото ако искаме да имаме ефективност, трябва да знаем на кого можем да разчитаме и да противодействаме. Милен Димитров 2009 година, когато го поканих и му предложих да стане директор на Областната дирекция, той не прие, защото каза: Господин министър, политическата намеса спрямо системата на МВР, аз не искам да участвам в този сценарий! Аз му казах, че той ще бъде като министъра и като най-важната фигура на МВР и на следващата среща той прие… Политическата намеса знаете ли къде е, господин Хекимян?

АХ: Къде е?

ЦЦ: Политическата намеса е с демонстративното, назидателното уволнение на Милен Димитров от експеримента Йовчев. Заповедта на Милен Димитров за дисциплинарното му уволнение знаете ли къде беше сложена за назидание пред състава – на Областната дирекция, на входа за това, че Милен Димитров е уволнен дисциплинарно.

АХ: Да, но предполагам, че по времето на вашия мандат и по времето на Йовчев, и сега в “Слънчев бряг” действат други сили, различни от МВР.

ЦЦ: Тези сили биха действали до момента, в който не се опреш на тези, които могат да бъдат ефективни, защото Милен Димитров показа как може да се работи. (…)

АХ: Оставен ли е “Слънчев бряг” на мутрите? Може ли една група от 30 души да си се придвижва спокойно, да ходи, да се стрелят?

ЦЦ: Държавата полага максимални усилия, дори срещата, която беше направена с европейските посланици, мерките, които са за командироване на служители от вътрешността на страната, говорим за около над 700 служители, трябва действително да се гарантира сигурността и да се противодейства на подобни възраждащи се елементи!…

АХ: Много хубаво звучи всичко това, вашата честна дума искам сега, вашето мнение, позиция, може би бяхте в Китай тогава, но като чухте какво се е случило в “Слънчев бряг”, как реагирахте, на какво ви прилича това?

ЦЦ: Става ти болно, защото виждаш, че едни лица, които бяха на постоянен оперативен контрол, защото Митьо Очите, когато излезе от затвора 2012 година, само да ви кажа, че тогава Областната дирекция директорът Милен Димитров направи необходимото, за да има спокойствие, както Митьо Очите да не създава проблеми, знаете, че той тогава напусна страната, отиде на живее и за кратко в Гърция, и това всъщност даваше силата, защото планирането на едни мероприятия става, когато имаш ресурс. (…)

АХ: Вчера беше рожденият ден на премиера Бойко Борисов, празнувахте ли?

ЦЦ: Само се поздравихме и това, което съм направил от Китай, купих един Конфуций, за да може все пак човек, когато е на неговата възраст става все по-мъдър и той действително има сериозен опит и може да го предава и да бъде един добър учител.

АХ: Статуетка на Конфуций?

ЦЦ: Точно така.

АХ: Някакъв цитат имаше ли Конфуций специално, или не?

ЦЦ: Аз му изпратих един цитат първо в съобщението, което му изпратих в 01.00 часа предишната вечер, когато започна 13-и и вчера сутринта имахме възможност да коментираме.

АХ: Какво му изпратихте, кажете?

ЦЦ: Нека да остане…

АХ: Тайна.

ЦЦ: Знаем, че каквото и да кажа, веднага ще започнат някакви тълкувания.

___________

*Тристес – “тъга” на френски. Бон жуар, тристес!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране