25.06.2022 | 11:29
Кабинет на националното спасение ще ни управлява след изборите на 25 септември?
Предстоят изключително тежки месеци - не само за България, но и за Европа, предупреди проф. Михаил Константинов

Вече знаем и датата на следващите избори – 25 септември. Тогава е най-добре да се случат, защото другото е агония и блокаж на държавата. Няма смисъл да си го причиняваме. Това каза в интервю за Стандарт нюз математикът проф. Михаил Константинов.

Още с излизането на “Има такъв народ” от коалицията, беше въпрос на време да приключи това управление, добави той.

Според него няма никакъв шанс да се състави правителство с мандата на „Продължаваме промяната“, на ГЕРБ или на някоя от партиите, на която президентът ще връчи третия мандат.

„По-добре е партиите да не бавят топката и да тръгваме към избори. Най-добре е това да стане през септември“, заяви професорът.

„В този парламент няма как да се състави правителство на националното спасение, което да преведе България през кризите, защото прекалено много се мразят и лоши думи се казаха. След изборите през септември се надявам да се направи такъв кабинет, защото предстоят изключително тежки месеци – не само за България, но и за Европа, и за света, бих казал дори за човешката цивилизация“, добави той.

След като му е зададен въпроса как вижда конфигурацията на партиите при тези следващи избори през септември, Константинов отговори, че не е врачка.

„Аз обичам да казвам, че бъдещето не се е състояло и то ще бъде такова, каквото го направим ние, с нашите действия и бездействия. Така че какво ще се случи на 25 септември зависи от всички нас, от нашето поведение до тогава и от нашето поведение в изборния ден“, добави той.

„Вероятно ГЕРБ ще бъде първа политическа сила, вероятно партията на господин Стефан Янев ще влезе в парламента и то с нелош резултат, възможно е “Възраждане” да си повишат резултата – да го докарат някъде до 10%“, прогнозира математикът.

„Разбира се, омразата към Бойко Борисов съществува, но не може на базата на омраза да се правят безпринципни коалиции. Тук се действа на принципа: “Врагът на моя враг е мой приятел”. Това е изключително лицемерно политическо поведение, йезуитщина“, коментира той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране