22.02.2024 | 13:05
“Къде е седял Бойко Борисов, щом скутът на Пеевски е бил зает”
Според Корнелия Нинова единственият изход от ситуацията са предсрочни парламентарни избори

Единственият ни изход от тази ситуация е оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори 2 в 1 с европейските, заяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По-рано председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски обвини съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов в опит да овладее прокуратурата и обяви, че когато са били гласувани конституционните промени, Иванов „е пил мазно кафе в кабинета му и е седял в скута му“. Лидерът на „Да, България“ отвърна на обидата, като каза, че Пеевски превръща контакта със себе си в компромат, което е признак на най-древната професия.

Нинова коментира изострянето на реториката в управляващото мнозинство. Тя заяви, че БСП от началото на настоящото управление предупреждават, че ПП-ДБ и ГЕРБ са се събрали само заради постове, власт и пари. По думите ѝ сега те започват отвътре вече да си вадят кирливите ризи един на друг.

„Мафията се самоизяжда. Сглобката е ненормална от самото начало. Христо Иванов, който беше в лодката пред „Росенец“, се оказа, че седи в скута на Делян Пеевски да договаря главен прокурор. ПП-ДБ, които щяха да борят мафията, се прегърнаха с нея и им предложиха писмено да си разделят държавата“, заяви тя.

Според нея БСП е единствената реална алтернатива пред българските избиратели и единствената партия, неучаствала в „сглобката“.

„Интересно ми е къде е седял Бойко Борисов, ако Христо Иванов е бил в скута на Делян Пеевски“, каза още Корнелия Нинова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране