23.11.2016 | 0:01
Кънев продължи да прави стойки на Реформаторския блок
Оказа се, че той е изчаквал в отделна стая да приключат разговорите с доскорошните му коалиционни партньори от РБ

Консултациите на Реформаторския блок с Росен Плевнелиев отново станаха повод лидерът на ДСБ Радан Кънев да опита да подчертае разграничаването си от блока. Кънев първи пристигна на “Дондуков” 2, а малко след това от съседната сграда на Министерството на образованието влязоха председателят на ДБГ Меглена Кунева, председателят на СДС Божидар Лукарски, проф. Тодор Танев, Найден Зеленогорски, Борислав Великов от БНД и Корман Исмаилов от Национална партия свобода и достойнство.

От протоколните кадри от началото на срещата е видно, че лидерът на ДСБ Радан Кънев не участва в общите консултации. Оказа се, че той е изчаквал в отделна стая да приключат разговорите с доскорошните му коалиционни партньори от РБ.

На излизане от консултациите Лукарски внезапно обяви, че РБ бил готов да мисли за правителство в това НС. Той заяви, че ако получат подкрепа от ГЕРБ и съответно преди това Плевнелиев им връчи мандат, ще седнат на една маса и ще разговарят. Зеленогорски пък обяви, че блокът няма да даде министри за служебен кабинет. След индивидуалната аудиенция при Плевнелиев Кънев коментира, че за ДСБ не представлява интерес нито съставянето, нито участието в кабинет в рамките на 43-то НС. Според него трети служебен кабинет, съставен от президента Плевнелиев, ще има, и то още през декември.

Преди реформаторите на “Дондуков” 2 дойдоха представителите на ДПС. Лидерът на движението Мустафа Карадайъ коментира, че отиващият си президент нямал моралното право да реди служебен кабинет. Според него това НС е изчерпало възможностите за съставянето на различни мнозинства още в самото си начало със съставянето на това мнозинство. ДПС определят оставката на кабинета “Борисов 2” като закъсняла и не виждат проблем в предсрочен вот.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране