19.06.2016 | 23:25
Киниците никога не са построили катедрала*
Популярна метафизика

Водеща, НТВ: …Какво им е на тия хора, че искаш да им забраниш и парада? И организирате контрадемонстрация, която евентуално ще се срещне с прайда… И защо не сте съгласни с това веднъж в годината хората с различна сексуална ориентация да се покажат на улицата, демонстрирайки различността си.

Ангел Джамбазки, ВМРО, Пазител на седемте ключа на семейните ценности и правата вяра: (…) (Обичайната аргументация – бел.р.) (…) Какво се демонстрира на Черешова Задушница, защо е нужно?

Любомир Милчев-Денди, медиатичен гей, нещо като интелектуалец: Вижте сега, по принцип всички ние сме демонстранти. Ние демонстрираме некви работи. Дори и личната гвардия на о бозе почившия цар Фердинанд, която стои пред Президентството и сега – какво е това? Ами това е една демонстрация на властта.

АДж: Това е димонстрация на държавност!

ЛМ-Д: Вие когато се явявате за некви политически изяви, вие също правите една демонстрация на себе си като нещо много изкусително лице, което заслужава да бъде адмирирано и тралала.

АДж: Абсолютно вярно. Точно така. Точно така.

ЛМ-Д: Така че всичко е някаква демонстрация, ние сме едни статисти в един спектакъл.

АДж: Чудесно. Не възразявам.

ЛМ-Д: И благочестието предполага да си кажем: вие сте един статист и аз съм един статист, и дамата е една статистка. В един друг спектакъл, режисиран от други хора. Така че хайде да не се вживяваме толкова, защото ние не сме себе си.

В-ща: Стана, хах, стана прекалено философски разговорът.

ЛМ-Д: Да не стане метафизичен, че ще ни изгонят всички от студиото. Моля ви се, недейте.

В-ща: Затова моля да се приземим и да си говорим, например, как патриархът се обърна с възвание към хората да помогнем на хомосексуалните да се върнат в правия път…

ЛМ-Д: Аз понеже съм малко циничен, сега ще ви кажа. Добре, де, това е една индустрия. Какво би станало с един Евгени Минчев, ако не беше комерсиализирал своята педерастия? Щеше да кара трамвай. Какво би станало с актьора Иво Димчев, ако не беше комерсиализирал склонността си да прави (пиууу)? Ми щеше да стои на Сточна гара. Но в момента той е театрална сензация.

АДж: Дали ще се приеме добре, ако повърна тука?

В-ща: След това, което каза Денди, не мисля, че би било проблем.

ЛМ-Д: Мисля, че по-скоро действително трябва… (Към Джамбазки) Вие, щото ще ви трябват избиратели, вие накрая и за президент ще се кандидатирате.

АДж: Нямам годините.

Водещата и Денди заедно: Ще изчакаме! Ще изчакаме!

ЛМ-Д: И ти не знаеш какъв пазар е това. Значи, ако ти им кажеш – момчета, толкова ви обичам, вижте кви хубави бедра имам! Ма те ште носат на ръце! Това е просто един таргет, който е далеч по-добър от компанията на Бареков.

АДж: Склонен съм да изтърва тези избиратели, честно казано. Цялата работа е скандално замислена обаче – това дълго изречение! Накрая в цялото изречение се появи и Бареков!

В-ща: Тук рационално отваряме едни скоби и казвам, че г-н евродепутатът (Джамбазки) влезе в Европарламента благодарение на…

ЛМ-Д: …В едно отвратително сношение с г-н Бареков, което рядък случай на политическа педерастия. Значи аз дотогава гледах на тебе с огромно уважение. Защото си красив и умен.

В-ща: И изведнъж…

ЛМ-Д: Викам, Боже, и тоя се поддаде на… (чете листче с цитат) Ето тука пише: “Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразия мъже с мъже…” Това е от Библията.

В-ща: Мисля да му простим – с два часовника е. Мисля да му простим тази изява.

ЛМ-Д: Ама единият е на полунощ. В чест на Мария-Антоанета. Във Версай всички часовници са спрени на полунощ, защото са я гилотинирали френските селяндури.

В-ща: Ми-хихи, селяндури.

АДж: Това или е скрита камера, или аз се прецаках много.

ЛМ-Д: Това е бизнес! Същата индустрия, която те е произвела теб – в сферата на национализма и некви политически дрънкулки – същият бизнес е произвел и тези смешни създания, които днес ще се вихрят там (на гей парада)…

_____

* Твърди се, че Кисинджър обичал тази фраза. Той впрочем е жив, но си нямаме лаф-моабет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране