01.05.2019 | 18:13
Кмет на ДПС е стопанин на къщата за гости, довела до оставката на зам.-шефката на фонд “Земеделие”
Мехмед Местан твърди, че Иванка Мизова никога не е отсядала в къщата

Кметът на Юндола Мехмед Местан (ДПС) е стопанин на къщата за гости, довела до оставката на зам.-изпълнителния директор на фонд “Земеделие”. Местан преписал къщата на своята съпруга Емине Местан – собственик на фирмата “Тара 2008”, която е получила над 280 000 лв. за изграждането на две къщи за гости.

Иванка Багдатова-Мизова подаде оставка по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Оставката ѝ бе поискана от земеделския министър Румен Порожанов. Причината бе, че в сайт за резервации срещу къщата за гости в Юндола стоял нейният номер.

В телевизионни изяви кметът и стопанин на имота Мехмед Местан призна, че се познава с Мизова, но от отрече дейността на фирмата да има нещо общо с нея. Местан твърди, че не е бил близък с ексръководителката във фонд “Земеделие”.

“Стигнахме до извода със съпругата ми, че най-вероятно в онова време не сме имали такъв сайт, нямахме интернет… Ние сме хора селски, ни сме хора, които да боравим с такива неща… Ако е направила сайт, го е направила на съвсем доброволни начала”, обясни кметът

От думите му се разбра, че Мизова никога не е отсядала в къщата. Обектът се ползвал по предназначение и издържал предишни проверки на чиновници от държавния фонд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране