27.02.2016 | 11:59
Кой плаща охраната на Местан? Учредяват протурската партия при крути мерки за сигурност
Около половин дузина гардове от НСО пазят събранието

При крути мерки за сигурност започна учредителното събрание на новата партия на Лютви Местан ДОСТ (Демократи за отговорност, свобода и толерантност).

Събитието се състои в гранд-хотел „София” в столицата. Стартът бе даден с химна на Република България, последван от химна и на Европейския съюз.  Около половин дузина гардове от НСО пазят събранието. Не е ясно кой плаща за охраната на Местан и за бутафорния старт на протурската формация.

Местан държи реч, като зад него има плакат с образа на територията на България в син цвят и надпис върху нея „За евро-атлантическа България”.

Основно действащо лице е и бургаският депутат Хюсеин Хафъзов, който е сред главните организатори на учредителното събрание. Той бе обявен от Местан за водещ на конференцията.
Около 200 са делегатите, събрани за учредяването на ДОСТ.

1 коментар

  1. инж..Надежда Михайлова от Мездра. каза:

    Поздравления за учредителите и организаторите.Пожелавам успех!Тази партия не е турска.Това, че в нея има много хора с турски произход не значи, че партията е турска.Не ни ли стигат и не омръзнаха ли руските и проруските у нас?Ако тази партия е протурска то това ще е умно защото Турция е силен и богат съсед и наш партньор в НАТО и е добронамерена към България.Всяко антитурско е заяждане и не само не помага, а даже пречи и то най-вече на тези, които го правят.Мисля, че в бъдеще ако бъда потърсена мога да съдействам на ДОСТ.Безпартийна съм и съм в час с политиката на България, която трябва да води.10

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране