31.05.2016 | 0:01
Комисията за защита от дискриминации с дело срещу Валери Симеонов за омраза
Дадоха ход на открито заседание в отговор на жалба на Орхан Исмаилов
Орхан Исмаилов

По жалба на Орхан Исмаилов, заместник-министър на отбраната, в Комисията за защита от дискриминации в сряда, 1 юни, ще се проведе първото открито заседание срещу Валери Симеонов, председател на НФСБ и съпредседател на ПГ на ПФ.

Жалбата е образувана от 5-членен състав на Комисията по признаци „етническа принадлежност„ и „лично и обществено положение“.

През 2014 година, след назначаването на  Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, Валери Симеонов оклевети обществената му дейност до момента на назначаването му на този пост, основавайки се на признак етническа принадлежност и предизвика негативно отношение спрямо него и турския етнос у нас. Валери Симеонов унижи достойнството на Орхан Исмаилов с негативни и обидни характеристики пред българското общество и създаде в публичното пространство враждебна среда в качеството му на заместник-министър на отбраната.

 В своите  изказвания Валери Симеонов използва неверни твърдения, обидни думи и квалификации, които директно пропагандират вражда и ненавист към хората от турския етнос у нас.

С подадената жалба Орхан Исмаилов иска от  Комисията за защита от дискриминация да установи, че е налице дискриминационно начало и е осъществена дискриминация под формата на тормоз спрямо него от Валери Симеонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране