10.05.2016 | 0:01
Корнелия Нинова търси в екипа си по-умни от нея
Новият лидер на БСП обеща да бъде внимателна с обкръжението си

В първата си публична поява новият председател на БСП проговори на руски език – пред паметника на Съветската армия. Корнелия Нинова призна, че търси в екипа си по-умни от нея и обеща, че ще послуша Стефан Данаилов да бъде внимателна с обкръжението си.

Руският език не затрудни Корнелия Нинова, независимо че за разлика от Сергей Станишев, е учила право в София, а не история в Москва. Новият лидер на БСП обеща, че ще послуша Стефан Данаилов да бъде внимателна с хората около себе си.

Попитахме анализатор възможно ли е Нинова да стане заложница на вътрешнопартийните лобита, които я подкрепиха на конгреса.

„Нинова е подкрепена от много разнородни лагери, наистина в БСП има сериозен пулс за промяна, което е шанс, но и много голямо предизвикателство, вдига очакванията”, посочи социологът Първан Симеонов.

Часове след като оглави „Позитано” 20 Нинова е наясно с екипа си. По думите й това ще са умни хора, дори по-умни от лидера, и с алтернативно мислене.

Нинова декларира, че БСП ще бъде алтернатива на управляващите – категорична опозиция на Борисов – ясна, ярка и бърза.

„Нинова изглежда по-колаборативния играч, макар и на пръв поглед тя да е по-опасния за Борисов” прогнозира Първан Симеонов на въпроса дали Възможно ли е все пак БСП да участва в динамични мнозинства в този парламент.

Днес новият партиен лидер се окъпа в любовта на левия електорат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране