21.10.2023 | 12:16
Махат шефа на НАП при ротацията през март, не събирал достатъчно ДДС
В ГЕРБ са се наточили да колят и бесят по министерства и агенции, веднъж щом Мария Габриел оглави правителство

Нарочни атаки срещу малките фирми, подобни на рекет, ниска събираемост на ДДС и влошени приходи в хазната от Агенция „Митници” – това са мотивите, с които главата на директора на НАП Румен Спецов щяла да падне през март, научи „Уикенд” от депутати от ГЕРБ. Отсега в генералската партия са се наточили да колят и бесят по министерства и агенции, веднъж щом Мария Габриел оглави правителство.

Вече има списък на министри, които ГЕРБ искат да „отстрелят”, ала рокадите щели да се случват и в ключови агенции като тази на приходите, издадоха от формацията. Румен Спецов е трън в очите на ГЕРБ, откакто министър Асен Василев го инсталира на поста бирник №1 в държавата, а мускулестият фитнес-гуру от Дубай се превърна в звезда за една нощ.

От ГЕРБ обаче били категорични, че пукне ли пролетта и дойде ли ротацията, фитнес-шампионът си заминава обратно за Дубай и НАП ще премине в ръцете на техен кадър. Мотивите за отстраняването му щели да са тривиални – ниската събираемост на ДДС, спад на приходите от митниците, удари по малкия и среден бизнес, който и без това се оплаквал, че Спецов се фиксира върху него, а не върху големите играчи, разпределящи си милиони в държавата. Добре дошли за каузата на бъдещите управляващи били и изборите, тъй като от ГЕРБ вече са отбелязали, че директорът на НАП не е потърсил задължения към хазната за стотици хиляди левове на доста от кандидат-кметовете и съветниците за вота на 29 октомври със спорна финансова биография.

Самият Спецов пък признал пред приближени от фитнес-средите, че изобщо не му се занимава да управлява НАП, където напрежението било огромно. Той предпочитал да се върне като скъпоплатен фитнес-инструктор в Дубай, където работи в най-лъскавия спортен център в Емирствата, собственост на шампиона по културизъм Анис Бинос, където е почасов треньор с огромна заплата. Съпругата му Плама, синът Румислав и дъщеричката му Жара живеят в Дубай и нямали намерение да следват главата на семейството в данъчните дебри на кална София.

Затова и бирник №1 нямал търпение мандатът му в НАП да приключи по един или друг начин и да се върне към мечтата си, както описва самият той – тренировки, инструктаж и здравословно хранене далеч от кочаните за ревизии и политическите интриги, което само радвало още повече надъханите да му вземат главата гербери.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране