29.05.2019 | 15:20
Марешки смята “плътно да се залепи за ГЕРБ”
Преди Бойко Борисов имал пуделче,  а сега предпочел да работи с „прасенце”

В България управляват ГЕРБ, ДПС и ВМРО. Това обяви лидерът на партия „Воля” Веселин Марешки. Той коментира резултатите от евроизборите на пресконференция в Народното събрание. На няколко пъти Марешки се изказа ласкаво за партия „Атака”. Затова бе попитан дали може да очакваме сближаване с партията на Волен Сидеров.

Марешки отговори: „Не, вижте, аз чета много правилно посланията. Може да очаквате сближаване между нас и ГЕРБ… В крайна сметка не мисля, че някой… защо стана такава тишина”, попита Веселин Марешки след реакцията на залата.

След това той обясни: „В крайна сметка аз много добре си прочетох резултата от изборите. Който е с ГЕРБ – цигански гласове, подкрепа… Джамбазки е най-хубавият политик, защото не е гласувал срещу Истанбулската конвенция, печели… От едно обикновено момченце като, така, повечето, които виждаме по улиците, сега го виждаме излъскан, вратовръзка… Това го нямаше преди няколко години. Т.е. просто облякахме едно момченце, така, и го нахранихме хубаво за последните пет години. Какво спечели България обаче?”

Веселин Марешки обясни, че те щели да продължат да разобличават ВМРО и добави: „Така че смятам плътно да се залепим за ГЕРБ… Надявам се да разбирате, така, сарказма ми.”  Според него ГЕРБ и ДПС са налели гласове във ВМРО и ги оставили да купуват гласове. На това се дължал високият резултат на партията на Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки.

„По въпроса за ВМРО мисля, че Волен Сидеров много ясно го каза – ГЕРБ и ДПС им наляха гласове и им позволиха да купуват на воля, и съответно имат този резултат, който са получили”, коментира Веселин Марешки. Резултатът на ВМРО всъщност не бил толкова голям предвид ниската избирателна активност.

Марешки коментира, че преди Бойко Борисов имал пуделче,  а сега предпочел да работи с „прасенце”. Лидерът на „Воля” отказа да уточни кое е прасенцето, понеже се разбирало за кого говори. Според него на евровота опозицията е получила по-голям процент от управляващите, но никой не говорел за това.

За опозиция той броеше и своята формация „Воля”. След въпрос на „Флагман” – защо се считат за опоненти, при положение че  системно подкрепят управлението, Веселин Марешки отговори, че “Воля” нямали представители в изпълнителната власт.

Партията на Марешки получи около 3,6% на евроизборите и не успя да прескочи бариерата. Според Веселин Марешки избирателите решили, че той ще е по-полезен в България, затова не го подкрепили.

Лидерът на “Воля” обясни, че трябвало да направи като Бойко Борисов – да излъчи друг за водач на листата и да започне да обикаля България, за да покаже какво е изградил. Така щял да постигне по-добър резултат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране