14.08.2015 | 0:04
Маша Шарапова пак заработи най-много
За година блондинката е спечелила $29,7 милиона

Известната руска тенисистка Мария Шарапова за 11-и път оглави ранглистата на най-високо пратените спортистки в света. За година бившата приятелка на първата ракета на България Григор Димитров е спечелила 29,7 милиона долара.

От споменатата сума едва 6,7 млн. долара са спечелени на корта под формата на премии и наградни фондове в различни турнири, включително и с победата на “Ролан Гарос” през 2014-а. При това за никого не е тайна, че най-голямата част от състоянието на Шарапова е от рекламни договори.

По данни на списанието, най-голям дял за забогатяването на блондинката имат марки като Nike, Avon Products, Evian, Porsche и Tag Heuer, а също така и продажбите на бонбонките с бранда “Шугарпова”, които за изминалите 12 месеца скочиха двойно. Друга равносметка показва, че за цялата своя кариера 28-годишната тенисистка е получила от рекламодатели повече от 200 милиона долара.

Следващите две места в ежегодната ранглиста също се заемат от тенисистки. Това са американката Серена Уилямс, която за 12 месеца е спечелила 24,6 милиона долара и датчанката Каролин Вожнячки, чийто годишен доход се оценява на 14,6 милиона долара. На четвърто място е американската състезателка в сериите КАРТ Даника Патрик. Чаровната брюнетка е спечелила 13,9 милиона долара, от които делът на заплатите и премиите е 7,9 млн.

След хубавата американка отново идват три тенисистки: Ана Иванович от Сърбия (доход – 8,3 млн. долара), Петра Квитова от Чехия със заработка от 7,7 милиона долара и румънката Симона Халеп, която от 1 август 2014 до 1 август 2015 г. е получила 6,8 милиона долара.

Очарователната американска шампионка в смесените бойни изкуства Ронда Роузи е едва на осмата позиция със скромните 6,5 милиона долара. След нея се нарежда сърфистката Стейси Люис с 6,5 милиона. Първата десетка на най-богатите спортистки на планетата се допълва отново от тенисистка – Агниешка Радванска, с годишна заработка от кръгло шест милиона долара.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране