04.02.2017 | 11:12
Машинно гласуване по селата ще струва между 100 и 500 лева на глас
Да ни е честита възможността за машинно гласуване

Според анализа на машинното гласуване в сайта „Отворен парламент”, средното използване на машини, там където ги е имало е 32% от гласувалите. Това е значителен процент. Спор няма. С решението на Върховният административен съд, обаче, масовото въвеждане на машини във всяка секция нещата изглеждат не толкова розови.

Наемът за една машина по достъпни данни е 1860 лева с ДДС. И тя ще е във всяка секция плюс резервни. Досегашната цена на един машинен глас (машино-глас) е 17.41 лева (седемнайсет лева и 41 ст.). Сега ще смятаме по формулата брой гласували по 32% е равно на брой гласуващи машинно. После разделяме 1860 (наем на машината) на броя очаквани машинни гласове и излиза цената на един машинен глас. Имайте търпение и не стреляйте по пианиста. Започваме.

Русе, с. Пепелина гласували 16 избиратели, 32% от 16 = 5 души с машинно гласуване (машино-гласа). 1860 лева делено на 5 машиногласа е равно на 372 лева за един машинен глас. Да е честито на пенсионерите в с. Пепелина, русенско и дай Боже такива да им станат земеделските пенсии! Продължаваме само с крайната цена на един машинен глас за по-кратко. (Е къде е тайната на вота, бе, хора, при петима гласували на машината!)

Русе, с. Табачка 88.57 лева са един машинен глас.

Смолян, с. Върба 103.33 лева на един машино-глас.
С. Горна Арда 74.40 лева на машино-глас, с. Гела – 186 лева за един машино-глас,
с. Турян – 124 лв. за един машино-глас, с. Цирка – 103.33 лева за един машино-глас.

Благоевград, с. Дебочица (11 гласували) 465 лева за един машино-глас. Браво, те това трЕбе да е минималната социална пенсия. Да гласуваш и да пееш!
С. Драгуш – 155 лева за един машино-глас, с. Палат – 252.70 лева за един машино-глас. Да плащат бабите, що живеят в палат. С. Стара Кресна – 109.41 лева на машино-глас.

Видинско, с. Слана Бара – 290.62 лева на машино-глас, с. Острокапци – 116.25 лева на машино-глас.

Да продължавам ли? Хайде стига. На сайта на ЦИК има списък на стоици секции по села и паланки, цъкате, отваря се протокола четете числата. Формулата съм я казал по-горе.

И като казвам, че с депутатска заплата и адвокатски хонорари демокрацията не е скъпа, не ми се сърдете. Горните пари ще ги платим ние.

Не ми се смята сега дали няма да е по на сметка да натоварим избирателите от тези места, да ги закараме по два дена на курорт и там да им организираме гласуването. Сега на Пампорово стая, закуска и вечеря се намират за 30 лева. През март ще е още по-евтино. Приятно смятане.

——-
Бел. ред. – Коментарът е от страницата на Стоил Слоилов във Фейсбук

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране