26.12.2015 | 14:24
Местан призна: Крих се 2 дни в турското посолство от страх!
Изгоненият от ДПС обикалял Кърджалийско в качеството си на "български политик"

“Прекарах няколко часа в посолството на Турция. Направих го от съображения за сигурност”. Това обяви изгоненият от ДПС бивш председател Лютви Местан. По този начин той потвърди слуха, че че се е крил в чуждата амбасада при посланик Сюлейман Гьокче.

Местан обаче излъга, защото според данни на оперативните служби той е прекарал най-малко два дни в чуждото посолство. Което създава обосновано предположение, че може да е чужд шпионин.

Загадка остава въпросът – от какво един политик, който е пазен от четирима отлично обучени служители на НСО се опасява? На въпрос в качеството си на какъв наобикаля Момчилград, след като е изключен единодушно от ДПС, той отговори – “в качеството си на български политик”. Той отрече да е носил важни документи в чуждата легация и обясни, че това щяло да се докаже.

Той отказа да отговори на въпроса дали в посолството е обсъждал въпроси, които засягат националната сигурност и териториалната цялост на страната, но той предпочете да замълчи и бързо се отправи към автомобил, с който потегли в неизвестна посока.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране